Sport

Težak meč za rukometašice Pirota protiv Radničkog u Beogradu

U 20. kolu prvenstva Super B rukometne lige Srbije rukometašice Pirota sastaće se ove subote, 30. aprila, sa ekipom SUŽR “Radnički” u Beogradu. Biće ovo još jedan veoma težak meč za rukometašice Pirota koje će protiv izuzetno jakog protivnika nastupiti oslabljene neigranjem Anite Drinić i Simone Tančić. 

Tri kola pre kraja prvenstva pirotski tim se nalazi na začelju tabele bez šanse da izbori opstanak u superligaškom društvu. Kako nam je rekla, predsednica Kluba, Marija Ilić ne treba očajavati, s obzirom da je takmičenje u tako jakoj konkurenciji, kao što je Super B liga, bilo dragoceno iskustvo za mlade rukometašice Pirota koje će već u narednoj sezoni predstavljati okosnicu ekipe.

“U Prvoj ligi Srbije, kao što znate, bile smo superiorne i ubedljivo, bez poraza, osvojile prvenstvo. Znale smo da neće biti lako u Super B ligi, pogotovo što nismo bile u mogućnosti da se pojačamo sa nekoliko iskusnijih i kvalitetnih rukometašica sa strane. Naša ekipa je pretežno sastavljena od pirotskih rukometašica, sem dve, ili tri mlade rukometašice sa strane. Uprkos tome, pružale smo jak otpor i ekipama iz vrha tabele, a sa većinom smo bile skoro ravnopravne. Ipak, nedostajali su iskustvo, koncentracija u presudnim trenucima i fizička spremnost kada se “lomila” utakmica i doživljavale smo poraze. Vrlo je važno da su mlade rukometašice stekle dragoceno iskustvo u ovom skoro profesionalnom rangu takmičenja koje će im mnogo značiti u narednoj sezoni” – izjavila je Marija Ilić.

Posle Beograda rukometašice Pirota dočekuju, trenutno drugoplasiranu, Kikindu, a u poslednjem kolu sastaće se sa Prijepoljem u Prijepolju.

Slične vesti

Pročitajte i:
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker