Sport

Težak meč sa “Vojvodinom” u Novom Sadu. Pravo igranja ima Australijanac, Venki Džois, najnovije pojačanje košarkaša Pirota

U samo sedam dana košarkaši Pirota odigraće i treću utakmicu. Iscrpljujući tempo se nastavlja. Danas je pirotski tim otputovao za Novi Sad gde će se sutra, subota 30. januar, u Hali “Spens” sastati sa izuzetno jakim protivnikom, “Vojvodinom”. Pravo nastupa na utakmici imaće i Venki Džois, Australijanac, najnovije pojačanje pirotskog tima.

Trener pirotskih košarkaša, Filip Socek, kaže da odlično poznaje ekipu “Vojvodine” koja je jedna od fizički najspremnijih u ligi. Teško će biti, ponajviše iz razloga, jer “Pirot” dolazi prilično iscrpljen zbor odigravanja zahtevnih utakmica u kratkom vremenskom razmaku.

“Istina je da umor sustiže, prevalili smo za sedam dana preko dve hiljade kilometara i odigrali teške utakmice. Nismo imali mnogo vremena da se pripremamo za “Vojvodinu”, ali to ne znači da smo u Novi Sad krenuli sa “belom zastavom”. Vojvodina je u fizičkom pogledu dominantna ekipa, igraju čvrsto, ali nastojaćemo da damo sve od sebe i pobedimo. U rosteru će biti i novajlija, Australijanac, Venki Džois, koji igra na poziciji četiri-pet. Imao je samo tri treninga sa svojim saigračima, ali računamo na njega”.

Utakmica u Novom Sadu, u Hali “Spens”, počinje u 16 časova.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker