Lokalna samouprava

Teren sa veštačkom travom od juna 2022. na raspolaganju pirotskim sportistima

Jedna od važnih investicija na polju sportske infrastrukture u Pirotu, čija se realizacija očekuje, jeste izgradnja terena sa veštačkom travom. Teren koji će imati veštačku travu, ali i druge prateće sadržaje, nalazi se između Energane “Senjak” i pomoćnog terena Gradskog stadiona. Ugovor o izgradnji terena sa veštačkom travom je potpisan, očekuje se izrada planske dinamike i početak radova.

U junu naredne godine teren sa veštačkom travom trebalo bi da bude u funkciji. Prema rečima, gradonačelnika Pirota, Vladana Vasića pored radova predviđenih projektom grad će obezbediti novac da se i drugim sadržajima unapredi ovaj deo sportskog kompleksa.

“Mi želimo da dodamo novac iz budžeta da se naprave i male tribine, da vidimo šta ćemo sa stubovima za rasvetu, da se to koristi i kada padne mrak, da tako kažem, da sredimo pomoćne prostorije “Jedinstva”, bukvalno napravićemo tamo teren sa veštačkom travom koji će se koristiti 365 dana u godini. Inače reč je o projektu iz Programa prekogranične saradnje koji se realizuje zajedno sa opštinom Montana iz Bugarske. Oni rade sličan projekat i najveći deo para je iz foda Evropske unije preko ovog programa, a nedostajući deo novca ćemo mi iz našeg budžeta uložiti u ovo što sam rekao – u tribine, sređivanje objekta, u svlačionice, stubove za rasvetu i tako dalje” – izjavio je Vasić.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker