Lokalna samouprava

Temštanke dobile kuhinju

Članice Udruženja žena sa sela “Temštanka” dobile su novu potpuno opremljenu kuhinju u kojoj će ubuduće moći da pripremaju svoje specijalitete po čijem su kvalitetu već sada nadaleko čuvene. 

Novac za opremanje kuhinje u ukupnom iznosu od oko 400.000 dinara obezbedile su organizacija “ENECA” iz Niša i opština Pirot.

jela temska temštanke kuhinja

 

Blagojka Lilić, predsednica Udruženja kaže da su “Temštanke” na gotovo svim festivalima hrane na kojima su se pojavljivale osvajale najsjajnija odličja.

Predsednik MZ Temska Tomislav Pančić kaže da nedeljno pet do osam autobusa punih turista iz Bugarske obilazi Temački manastir i da će tamošnjim turističkim agencijama uz pomoć Turističke organizacije Pirot koja sa njima ima saradnju ponuditi da njihovi turisti u Temskoj probaju staroplaninske specijalitete.

Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić kazao je da ovo udruženje zaslužuje dobre uslove za rad jer desetak domaćica pravi fantastične specijalitete.

specijaliteti temska

-Ja bih voleo da ovo udruženje komercijalizuje svoju aktivnost jer kroz Temsku dolaze turisti iz Bugarske koji obilaze Temački manastir, zatim turisti koji iz Bugarske idu ka hotelu Falkenštajner i mnogi drugi.

A.Ć.

foto A.Ć.

 

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker