Temska dobila na poklon dečju igraonicu

U organizaciji Saveta za populaciju, brigu o deci i socijalna pitanja juče je svečano otvorena igraonica za decu “Smajli“ u selu Temska. Akcijom „Neću da brigam i ja se sada igram“ prikupljen je veliki broj igračaka za decu, uz poseban doprinos MO Poljska Ržana, MO Stanica i Saveta za kulturu.  Uz pomoć i podršku članova Unije mladih opremljene su i oplemenjene prostorije iznad seoske ambulante, u kojima će se deca bezbedno igrati u prijatnoj atmosferi. Pomoć i podršku pružile su i dve članice SNS-a iz ovog sela.

Deca na selu imaju priliku da se češće igraju na otvorenom i borave u prirodi, što je od izuzetnog značaja za razvoj deteta. Međutim, nemaju ono što deci u gradu pruža boravak u vrtićima, a to je međusobno druženje dece kroz koje razvijaju socijalne kompetencije, razvijaju veštine komunikacije, stiču nova saznanja u interakciji sa drugima, i imaju dostupnost raznovrsnog didaktičkog materijala.
Ovom akcijom, sa puno ljubavi i zadovoljstva, stvoreni su takvi uslovi i deci u selu Temska. Igraonicu „Smajli“ oplemenjuje veliki broj raznovrsnih igračaka, počev od autića i lutkica, kockica i bockica, slagalica i memorijskih kartica, boja i bojanki, do table za crtanje, šator-kućice, stočića i stoličica, rekvizita za fizičke aktivnosti i muzičkog uređaja za prijatniju i veseliju atmosferu.


Roditelji koji dovode decu u igraonicu, imaće priliku da i oni međusobno razmene svoja iskustva o roditeljstvu, da posmatraju svoje dete u društvu druge dece i da se uključe u zajedničku igru sa decom
Igraonicu su svečano otvorili Dragana Đorđev, koordinator Saveta za populaciju, brigu o deci i socijalna pitanja, Marija Pejić Mladenović član Saveta za populaciju, brigu o deci i socijalna pitanja i Milan Jovanović, poverenik GO SNS-a u Pirotu, uz prisustvo desetak aktivista SNS-a iz Pirota i velikog broja meštana sela i njihove dece, kojima je i namenjen ovaj lep prostor.


Nakon otvaranja deca su imala priliku da se druže i igraju u novonastaloj sredini, a nije izostavljeno ni iznenađenje za decu, mafini sa smajlićima, koje su priredile Dragana i Marija.


U narednom periodu Savet za populaciju, brigu o deci i socijalna pitanja planira još nekoliko ovakvih i sličnih akcija.

3 Komentara

 1. Jelena

  13.07.2018. at 23:50

  Izmamili su osmehe na decijim licima. Svaka cast za ulozen rad I trud.

 2. Dragana

  14.07.2018. at 09:47

  Dovoljno je videti osmeh na licima malisana,da bi shvatili pozitivan efekat ove akcije.

 3. elazivkovic

  14.07.2018. at 19:12

  Svaka cast ljudima koji su se setili malisana na selu…

Morate biti ulogovani da biste komentarisali. Login

Ostavite komentar