Ostale vesti

Temska će sutra biti domaćin Festivala staropalninskih jela

Sedmi Festival staroplaninskih jela biće održan sutra u Temskoj. Predviđena je prezentacija staroplaninskih jela i takmičenje u spremanju staroplaninskog kotlića. 

temska_4

Otvaranje Festivala zakazano je za 18 sati u dvorištu škole u Temskoj. Zbog višečasovnih zastoja usled radova na rekonstruckiji puta do Temske, organizatori preporučuju posetiocima da koriste putni pravac Begov most-Temačko polje-Temska.Festival organizuju Savet Mesne zajednice sela Temska i Turistička organizacija Pirota, pod pokroviteljstvom Skupštine grada Pirota.

temska_3

– Ovo je centralna letnja gastro-turistička manifestacija u našem kraju. Prijavljeno je po desetoro ekipa za obe kategorije takmičenja. Poznato je da je Pirot gastro-turistički centar jugoistočne Srbije i nosioci smo nagrade EDEN za izuzetnu destinaciju Evrope na temu turizma i lokalne gastronomije, što bi trebalo da iskoristimo na najbolji mogući način u svrhu promocije našeg kraja i brendova – kaže Bratislav Zlatkov, direktor Turističke organizacije Pirota.

specijaliteti temska

U slučaju kiše manifestacija će biti održana u sali zu fiskulturu škole u Temskoj. Organizatri očekuju  veliki broj posetilaca iz Srbije i inostranstva, poznate kulinare, ljubitelje staroplaninske trpeze i gastronome.


Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker