Obrazovanje

Tehnička škola: Odlični i iz književnosti i istorije

Učenici Tehničke škole tradicionalno postižu odlične rezultate iz književnosti u konkurenciji svojih vršnjaka iz gimnazija i ostalih stručnih škola.

Na sedmom Republičkom takmičenju iz književnosti – Književnoj olimpijadi, održanoj 12. maja 2019. u Sremskim Karlovcima, učestvovalo je osmoro učenika Tehničke škole i postigli su sledeće rezultate: Strahinja Mitić III-1 osvojio je drugo mesto, Miroslav Gogov II-5 i Lazar Lilić III-1 osvojili su treće mesto, Jelena Popović II-1 i Đorđe Manić III-1 četvrto, Milica Nikolić II-1, Veljko Milanov III-1 i Andrea Pejčić III-1 peto mesto.

Mentor učenicima drugog razreda je Marija Đorđević, a učenicima trećeg razreda Nina Tošić.

Odlični i iz istorije

Državno takmičenje iz istorije za gimnazije i srednje stručne škole za školsku 2018-2019. godinu, održano je u subotu 11. maja 2019. godine, u Nišu. Domaćin takmičenja bila je Ekonomska škola iz Niša. Organizator takmičenja bilo je Društvo istoričara Srbije “Stojan Novaković”, u saradnji sa Ekonomskom školom.

Državno takmičenje održano je pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Na državnom takmičenju iz istorije, učestvovals su dva učenika iz Tehničke škole – iz Pirota.

Na državnom takmičenju učestvovalo je 211 učenica i učenika iz cele Srbije. U jakoj konkurenciji, dva naša đaka osvojila su visok plasman:

-Gogov Miroslav II-5 Tehnička škola – mentor Malićević Šućro 3. Mesto

-Simić Miloš IV-5 Tehnička škola mentor Malićević Šućro 3. mesto

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker