ObrazovanjeOstale vesti

Tehnička škola dobila novi automobil povodom jubileja, 20 godina uspešnog rada u oblasti saobraćaja

Tehnička škola ove školske godine obeležava 20 godina postojanja i uspešnog rada u obrazovanju dece u  oblasti saobraćaja. Povodom jubileja, iz budžeta grada škola je dobila novi automobil Hyundai i20 u cilju unapređenja kvaliteta nastave i bezbednosti učenika.  Za 20 godina Tehnička škola je iznedrila preko 1.100 vozača motornih vozila B i C kategorije.

Direktor Tehničke škole, Bratislav Dimitrijević ističe da škola ima jedan od najboljih voznih parkova u Srbiji. Pre 12 godina sredstvima iz bužeta Grada kupljen je savremen kamion za potrebe nastave. “Sada imamo 4 nova automobila sa ovim koji nam je podarila lokalna samouprava i na taj način smo podigli bezbednost na najviši novo” – kaže, direktor, Dimitrijević.

U području rada saobraćaja postoje dva obrazovna profila, tehničar drumskog saobraćaja koji upiše 30 učenika na godišnjem nivou i vozač motornih vozila, takođe 30 učenika. Tehnička škola ima ukupno 654 učenika. Prema  rečima direktora većina njih se po završetku srednje škole opredeljuje  ka mašinskom fakultetu i ka mehatronici ili  saobraćajnom fakultetu, mada ima učenika koji posle Tehničke škole upisuju književnost, istoriju, geografiju. “Vozač motornih vozila je jedno vrlo atraktivno i traženo zanimanje. Mi imamo odlične uslove da iznedrimo profesionalce i da nas slobodno i bezbedno voze” – kaže Dimitrijević.

Dragana Marinković, prfesor saobraćajne grupe predmeta,  kaže da je nabavkom novog vozila  unapređen kvalitet nastave i uslovi u kojima rade. “Oba naša saobraćajna smera u okviru praktične nastave imaju i obaveznu praktičnu obuku vožnje a nov automobil sigurno doprinosi  unapređenju obuke, bezbednosti u saobraćaju  i sveukupnom kvalitetu  školovanja” kaže Marinkovićeva I dodaje da u poslednjih pest šest godina smer  tehničar drumskog saobraćaja upisuju uglavnom devojčice.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker