Sport

“Tanasko” uspešan na svom terenu, Jedinstvo i Senjak poraženi na gostovanju

Mečevima 30. kola završeno je prvenstvo Zone “Istok” u fudbalu. Tanasko Rajić savladao je na svom terenu ekipu BSK Bogovina sa 2:0, Senjak je poražen u Boru od istoimene ekipe sa 5:0, a Jedinstvo u Zaječaru od OFK 19 sa 3:0.  

Fudbaleri Tanaska Rajića završili su sezonu pobedom i osvojili, više nego zasluženo, 4. poziciju na tabeli. Kada se sve sabere i odzume “Tobdžije” mogu biti zadovoljni postinutim uspehom. Treba istaći da se Tanasko Rajić nametnuo dobrim igrama, i da je u jednom periodu prvenstva važio za najozbiljnijeg kandidata za plasman u viši rang takmičenja, s obzirom da je, relativno, dugo bio u samom vrhu tabele. Nažalost, kada se najmanje očekivalo “Tobdžije” su olako u nekoliko navrata gubili bodove. Bilo je tu i nekih “nefudblaskih” stvari, na šta su ljubitelji fudbala ukazivali u pojedinim mečevima, i to se odrzilo na plasmam. Uostalom, što se tiče bodovnog salda ovo je svakako najveći uspeh Tanaska Rajića u svojoj istoriji.

Fudbalski klub Jedinstvo je prijatno iznenađenje ove sezone. Posle slabog starta, dolaskom na čelo stručnog štaba Saše Mitića, Jedinstvo doživljava postepeni preporod. Uz odličnu organizaciju rukovodstva, angažovanjem fudbalera i trenera Jedinstvo je uspelo da se domogne sredine tabele i na 9. mestu obezbedi, kako sada stoje stvari, opstanak u ligi. Trener, Saša Mitić, zadovoljan je odnosom svojih igrača prema igri i kaže da ova ekipa stasava i postaje jedan od najozbiljnijih takmaca u “Zoni”. Takođe, Mitić je zahvalio svim medijima na podršci tokom prvenstva.

Rezultati koje je postigao “Senjak” su daleko ispod očekivanih kaže, trener, Dragiša Zlatanov. Žao mu je što problemi koji su se javljali tokom takmičenja nisu najbolje rešavani, a pre svega su se odnosili na veliko odsustvovanje fudbalera, što zbog posla što obaveza prema fakultetu. Prvenstvo je započeto jednim sastavom, a završilo potpuno drugim, kaže Zlatanov. Veliki deo krivice za nezavidno 13. mesto snose svi u Klubu, veliki broj šansi je propušten i, najverovatnije, Senjak će se u narednoj sezoni takmičiti u nižem rangu.

Foto: Ilija Pejčić Lika 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker