Sport

“Tanasko Rajić” jesenji prvak, “Jedinstvo” prijatno iznenađenje, “Senjak” ispod očekivanja

Fudbaleri Tanaska Rajića pobedili su, kao gosti, sa 2:0 FK BSK “Bogovina” i tako osvojili titulu jesenjeg prvaka zone “Istok” sa osvojenih 36 bodova. Fudbaleri pirotskog zonaša su tokom prvog dela prvenstva pokazali kvalitetnu igru bez većih oscilacija forme i to je u ovom delu prvenstva dalo odličan rezultat. Nadamo se da će proleće za fudbalere Tanaska Rajića biti još bolje.

Jesenji prvak: FK” Tanasko Rajić” . 

Fudbaleri Jedinstva danas su igrali nerešeno, 1: 1, sa OFK 019 iz Zaječara. Pre susreta minutom ćutanja odata je počast upokojenom patrijarhu srpskom Irineju. A, onda je usledilo nešto što je ličilo na mnogo šta, ali ponajmanje na sportsko, fer plej nadmetanje. Prosto je neshvatljivo da ponašanje pojedinih fudbalera bude sankcionisano samo crvenim kartonom ako on preti i pokušava da se fizički obračuna sa sudijama. Današnja utakmica bila je na ivici da se česti incidenti izrode u nešto sasvim neželjeno i nepredvidivo. Glavni sudija, Jelena Cojkić, dala je čak tri crvena kartona, dva gostujućim fudbalerima, jedan golmanu Jedinstva, Bojanu Đorđeviću. Gosti su poveli i na odmo se otišlo pri rezultatu od 1:0. U nastavku Jedinstvo pokušava da se organizuje, ali igra slabo. Gosti više leže na terenu nego što igraju fudbal. Žele da po svaku cenu osvoje tri boda. Kada je dosuđen penal za Jedinstvo trebalo je 15 minuta da se izvede udarac sa bele tačke. Bunili su se gosti, nasrtali na sudiju, pomerali loptu sa bele tačke. Morao je da se umeša i sam njihov trener kako bi sprečio incidente. Golom iz penala Jedinstvo je izjednačilo i bio je to konačan rezultat, 1: 1.

Jedinstvo je osvojilo 18 bodova i zauzelo jedanaestu poziciju na tabeli zone Istok. Utisak je da je Jedinstvo uspelo da konsoliduje svoje redove, da se u Klubu dobro radi i da je forma u usponu što će sigurno, ako se ovako nastavi, dati dobre rezultate u nastavku prvenstva.

detalji sa utakmice Jedinstvo – OFK 019. Foto: Ilija Pejčić Lika

Fudbaleri “Senjaka” poraženi su na svom terenu od ekipe “Bor 1919” iz Bora. Prolećni deo prvenstva će dočekati na 11. mestu sa 16 osvojenih bodova.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker