Ostale vesti

Tadić:Ovi izbori su presudni za bolji život građana Srbije

Boris Tadić, lider Nove demokratske stranke posetio je danas popodne sedište ove stranke u Pirotu i poručio tom prilikom da su ovi izbori od ogromne važnosti za bolji život građana. Tadić je upozorio i na katastrofalnu ekonomsku situaciju u zemlji za šta je, kako tvrdi, zaslužna vlada u ostavci.

_DSC1334_resize_resize

-Ovi izbori su od presudno važni, imajući u vidu da li će se ova vizija koju imamo, boljeg života za građane Srbije, realizovati ili ne. Mi smo se obučavali za ovaj posao, verovali u ovaj posao, sanjali da ćemo ga dovršavati i tako se u stvari ispostavilo. Moraćemo mi da ga dovršimo, jer oni koje smo učili da je EU ipak bolja od ratova na prostoru Zapadnog Balkana, ne mogu da dovrše ovaj posao. Moramo mi da preuzmemo vodeće stvari i zato se ja vraćam u politiku, da se obnovi ta misija naše nekadašnje stranke, objedinimo svaku energiju, emociju, entuzijazam, jer to je velika borba i velika misija- kazao je Tadić.

_DSC1343_resize

On se osvrnuo i na ekonomske pokazatelje vlade u ostavci i konstatovao da su oni katastrofalni.

-Ja lično  nisam bio zadovoljan ekonomskim rezultatima vlade koju smo mi stvorili i drugi su me kritikovali i zato smo, između ostalog, izgubili izbore. Ali ekonomska postignuća vlade koja nas je nasledila su prosto neuporediva sa onim što smo mi uradili.  Ova vlada je dovela zemlju do nivoa nezaposlenosti od skoro 29 procenata i ima tri puta brže zaduživanje zemlje i stvaranje novog javnog duga u odnosu na vreme kada smo mi uzimali kredite koje smo ulagali u infrastrukturu. Ovde imamo svedočanstvo, jer će se autoput koji je počeo onda da se gradi, koristiti stotinu godina. To je jedan objekat javnog dobra za one koji se još nisu rodili. To je velika ideja. Ova vlada je ugrozila makroekonomsku stabilnost ovog društva, poreskom politikom koja uzima solidarni porez u tek uspostavljenoj srednjoj klasi, koja leči, obrazuje stanovništvo i od vitalnog je značaja, naglasio  je Tadić i dodaje da nema ni investicija.

_DSC1359_resize

-Mi smo poslednju godinu mandata završili sa 2,2 milijarde evra investicija, a ova vlada je ove godine imala 600 miliona evra, prošle 200, u proseku 400 miliona, znači pet puta manje. Mi nismo bili zadovoljni onim, a oni su zadovoljni ovim. Mi se nismo hvalili onim, a oni se hvale ovim. To je suštinska razlika-zaključio je Tadić.

tekst i fotografije Aleksandar Ćirić

Slične vesti

11 Comments

 1. Izdao si stranku koja ti je omogucila da budes to sto jesi, samo da bi usao u koaliciju sa Vucicem zato ces na ovim izborima platiti kaznu. Moj glas za DS!

 2. Ova Tadiceva stranka je napravljena za jednokratnu upotrebu i uz dogovor s Vucicem, to svako normalan vidi. Nikad necu glasati za izdajicu Tadica! Ko jednom izda, ceo zivot ostaje piz… A ovima sto su snjim u Pirotu, neka im je na cast! Cega se pametan stidi…

 3. Prosto je zabrinjavajuće kako jedan istrošeni, dezorijentisani i nemoralni političar može da privuče ljude oko sebe. To podjednako govori i o Tadiću, koji traži sebi “mesto pod suncem”, i o razmerama očajničke želje lokalnih “umišljenih veličina” i gradske elite u pokušaju da se domognu ovo malo moći, uticaja, para, nameštenja… i sve to u krajnje osiromašenoj zemlji.

  Tadić je prvo hteo treće predsednikovanje, a prethodno “prekinuo svoj mandat” da bi dobio veći broj glasova u zamahu parlamentarnih izbora. Porotom je tražio uhlebljenje u međunarodnim institucijama pa nije išlo, pa pronašao mesto savetnika u Telenoru, onda je pokušao da se vrati na čelo stranke pa nije prošao prilikom glasanja na Glavnom odboru, zatim je rekao da neće napuštati stranku…ostalo znamo.

  A lokalci: sve isto kao i vođa, ali samo na nivou primerenom njima. Neki su konačno ispunili sebi želju da budu predsednici opštinskog odbora, glavnog odbora, kandidati za poslanike…sve misleći ako su bliže vatri biće im toplije, ali su semtnuli s uma da je vatra mnogo slabija i da ima mnogo više ognjišta nego li pre nekoliko meseci ili godina.

   1. Kad se uspesi nečijeg predsednikovanja isključivo zasnivaju na veličini medijske pažnje i skoro manekenskoj prisutnosti u javnosti, kad se meša u skoro sve ono što po ustavu i zakonu nije njegova nadležnost, kad je pasivan na nezapamćenu korupciju i lopovluk u svojim redovima, kad je posle izgubljenih izbora ljut na intelektualce jer su mu oni krivi (zašto nisu glasali za njega, pitam se)…onda je vizija jedino što mu preostaje i naravno lokalci koji sanjaju o vezama sa prestoničkim stranačkim vođama, direktorskim mestima i kojekakvim upravnim odborima.

    Istini za volju, postigao je poboljšanje odnosa sa Hrvatskom (što je veoma pohvalno) i malo podigao ugled zemlje u inostranstvu, ali je u Zemlji omanuo što se i odrazilo na izborima. Naravno, posle smo skočili “od trn na glog”.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker