Sport

Swan Dance Company učestvovao na Balkanskoj olimpijadi umetnosti

U subotu 3.marta u Narodnom pozorištu u Nisu održan je ,,INTERNATIONAL BALKAN MUSIC ARTS & DANCE OLIMPIAD – MEDIANA GRAND CUP 2018″. Manifestaciju je organizovala Balkanska alijansa u saradnji sa Svetskom alijansom za umetnost i igru iz Moskve uz podršku Fakulteta umetnosti Univerziteta u Nisu, Društva srpsko-ruskog prijateljstva i ruskih sunarodnika ,,Naisus” – Niš, Medjunarodne olimpijske alijanse, Federacije za prijateljstvo sa narodima Rusije i fondacije ,,Slavljani” iz Bugarske.

-,,Swan” plesna kompanija iz Pirota takmičila se u premier ligi sa dve koreografije u kategoriji Jazz Dance Solo Children i Jazz Dance Trio Juniors u koreografijama Tijane Ćirić.

,,Osvojili smo 2 zlata u Premier ligi, Tina Janačković u solo kategoriji i Kristina Simonović, Lana Sokolović, Tina Janačković u kategoriji trio. Poznato je da je ruska baletska škola jedna od najkvalitetnijih na svetu a i kod Bugara je balet u ekspanziji, s tim u vezi mi smo zadovoljni rezultatima. Na osnovu osvojenih poena koji se dobijaju ocenjivanjem tehnike, koreografije, stajlinga i scensko-umetnickog izvodjenja nase devojke su jako blizu Elitnoj ligi plesaca” kaze Ćirićeva i dodaje da su u pripremi nove koreografije i formacije za predstojeći Grand Prix koji se održava aprila u Vršcu. Stručni žiri ovogodišnje plesne Olimpijade bili su Evgenia Trofichuk Vice President – Word Art & Dance Alliance Moscow/Russia, Suzana Kostic redovni profesor i dekan fakulteta umetnosti u Nisu kao i predsednik plesnog saveza Srbije Miodrag Kastratovic. Internacionalna Balkanska Olimpijada plesa odrzava se svake godine u nekoj od balkanskih zemalja. Rukovodioci ,,Swan” plesnog kluba imaju u planu da ovu manifestaciju uvtste u redovan godišnji program takmičenja.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker