Lokalna samouprava

Svim novorođenim bebama u Pirotu – besplatna auto sedišta!

Danas je u prostorijama Tehničke škole realizovana treća ovogodišnja akcija podele besplatnih autosedišta roditeljima novorođenih beba. Po rečima dr Milene Dimitrijević, predsednice Saveta za bezbednost saobraćaja Grada Pirota, danas je podeljeno 50 autosedišta, a u dosadašnje dve akcije je podeljeno ukupno 185 autosedišta.

-Sa ovih 50, 235 porodica je dobilo sedište za svoju bebu. Ovog puta, kao i prvog puta, kompanija Tigar Tajers je donirala ovih 50 sedišta na čemu im se zahvaljujem u ime Grada Pirota jer to pokazuje značajnu društvenu odgovornost-kazala je dr Dimitrijević.

Od 1. jula do 31. avgusta rođeno 74 beba

-Prvih 50 beba po datumu rođenja će ovoga puta dobiti sedište, a ostale bebe će dobiti u narednoj akciji. Želimo da animiramo sve privredne subjekte da prate primer Tigar Tajersa, da doniraju sedišta da bismo kupili autosedišta, a sve ono što nedostaje, doniraće Grad Pirot, kako bi se  za svu novorođenčad obezbedila besplatna autosedišta-navela je dr Dimitrijević.

Marija Mitić Anđelković, majka bebe od mesec i po dana, kaže da joj ovaj gest jako puno znači.

-Ipak je to jedan od većih izdataka za roditelje na početku roditeljstva, pored svih troškova koje imamo. Hvala svima, Gradu, gradonačelniku, što su nam izašli u susret i omogućili nam da dobijemo autosedišta-kazala je Anđelkovićeva.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker