Gradska hronika

Svilarov: Pored nadzora nad gradskim investicijama posebno smo angažovani na izradi planova i projektno – tehničke dokumentacije

Pored stručnog nadzora nad gradskim investicijama jedan od osnovnih zadataka JP za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta Pirot je i izrada planskih dokumenata i projektno – tehničke dokumentacije. Za ovu godinu predviđene su izmene i dopune tri plana generalne regulacije i trinaest projekata u osnovnom paketu za potrebe grada kaže, Slaviša Svilarov, direktor Preduzeća.

Dopune i izmene planova generalne regulacije obuhvataju Pirot centar, Pirot zapad i Logistički centar Pirot. Izrada novog planskog dokumenta odnosi se na Plan generalne regulacije Temska, što je dalja razrada Prostornog plana. Ove godine je rađen Krupac i Sukovo i sa tim aktivnostima se nastavlja i dalje.

“Kada je reč o projektno – tehničkoj dokumentaciji, i pored toga što grad Pirot ima oko stotinak gotovih projekata koji čekaju realizaciju, mi svake godine ugovorimo izradu novih projekata za neke buduće investicione godine. Tako da ove godine smo predvideli trinaest projekata, u tom nekom osnovnom paketu, i trudićemo se da sve projekte završimo do kraja godine. Interesantno je da ćemo raditi projekat za rekonstrukciju glavne ulice od Lava Tolstoja do Milivoja Manića, zatim projekat za asfaltiranje i uređenje putnog pravca od brane na Zavojskom jezeru ka Mrtvačkom mostu. Projekat za most na Toplodolskoj reci već postoji u HE “Pirot”, tako da je u perspektivi orijentacija da ovaj put bude glavni ka selima Topli Do i Zaskovci. Radićemo putni pravac ka selu Pokrovenik, zatim uređivaće se Ulica Save Kovačevića od Ulice Milivoja Manića do Gradskog stadiona, u planu je izrada projekata za trotoare u ulicama Stevana Sremca, Kozaračkoj, Laze Lazarevića prema Gnjilanu, i zaista je mnogo aktivnosti pred nama”- rekao je Svilarov.

Rebalansom budžeta sigurno će spisak investicija biti proširen, dodao je Svilarov, pa se očekuje realizacija brojnih poslova u narednom periodu.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker