Gradska hronika

Svilarov: Građevinska sezona postepeno se intenzivira, ovih dana otvoriće se nova gradilišta

Građevinska sezona u Pirotu uveliko je u toku, ali nejveći deo poslova koji će se finansirati iz budžeta grada tek predstoji. O samom obimu poslova najbolje govori podatak da je ukupna vrednost investicija, u delu infrastrukture, oko tri miliona evra. Kako nam je rekao direktor Javnog preduzeća za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta u Pirotu, Slaviša Svilarov, javne nabavke su u toku, neke su na početku, neke pri kraju i to je proces koji, prema novom Zakonu o javnim nabavkama, traje oko mesec i po dana. Svilarov kaže da će uskoro početi radovi na novim gradilištima.

“Pre svega, uskoro očekujemo početak radova u Ulici Meše Selimovića i uređenje parking prostora u Ulici Save Kovačevića, iza zgrade u Dragoševoj ulici. Reč je o investiciji koja je poverena Preduzeću “Trace” Niš, vrednosti oko 4,5 miliona dinara. Ovih dana očekujemo da se izvođač uvede u posao. Ugovoreni rok je 60 kalendarskih dana. Uređenjem ovog prostora dobićemo negde oko dvadesetak parking mesta. Pored toga, počeće radovi u selu Izvor od skretanja sa kružnog puta oko 600 metara kolovoza biće asfaltirano i uređena kišna kanalizacija koja će odvoditi atmosferske padavine, što je bio i veliki problem na ulazu u selo. Vrednost ovih radova je blizu 15 miliona dinara”.

Treća stvar za koju se završava javna nabavka jeste uređenje nekategorisanih puteva. Reč je o programu koji svake godine pobuđuje veliku pažnju, kaže Svilarov.

“Ove godine grad Pirot je povećao sredstva za ovaj program sa osam na deset miliona dnara. Radove će izvoditi firma “Piksi” iz Pirota. Iz tog programa, koji je podeljen u dva potprograma, u prvom delu definisano je pet putnih pravaca koji će se raditi. To su Kamik – Cerev Del, Srećkovac – Planinica, Belo Polje – Sukovo, atar sela Bazovik i atar Muntina padina. Iz drugog dela programa ćemo reagovati prema zahtevima mesnih zajednica. Već je pristiglo mnogo zahteva, kao nikada do sada, i očekujemo intenzivan rad na atarskim putevima i realizaciji ovog programa tokom proleća i leta”- izjavio je Slaviša Svilarov.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker