Gradska hronika

Svilarov: Građevinska sezona je dobro počela, radi se punom parom u Izvoru, sredjuje se i put ka Zavojskom jezeru

Građevinska sezona u Pirotu za sada se odvija prema dinamičkom planom. Direktor Javnog preduzeća za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta, Slaviša Svilarov, kaže da je dobar deo započetih poslova završen, poput Ulice Meše Selimovića, parkinga i trotoara u Ulici Predraga Boškovića i parking prostora u Ulici Save Kovačevića gde još predstoji uređenje trotoara kako bi se investicija u potpunosti realizovala.

Prema Programu redovnog održavanja nedavno je završen deo Ulice Kneza Miloša, krpljene su udarne rupe u gradu i krenulo se sa uređenjem puta ka Zavojskom jezeru kaže, pored ostalog, Svilarov.

“Iz Programa nekategorisanih puteva već smo završili putne pravce Srećkovac – Planinica i Sukovo – Belo Polje, kao i u ataru Muntine padine jedan putni pravac. Trenutno se radi u Bazoviku, a očekuje nas vrlo brzo i početak sanacije jednog od gorih puteva na teritoriji našeg grada, a to je Kamik – Cerv Del. Ono što je, takođe, aktuelno radovi u Izvoru se odvijaju veoma dobrom dinamikom i uskoro bi trebalo da se postavi kišna kanalizacija, ivičnjaci i na kraju asfaltiranje. Ovih dana trebalo bi da uvedemo u posao izvođača radova na uređenju prostora u Ulici Branka Radičevića, iza zgrade Okruga, gde Toplana završava svoje radove. Takođe, u Gnjilanu predstoji sanacija Ulice Rovina, s obzirom da smo ovih dana završili tehničku analizu projekta.

Svilarov je dodao da iz Programa redovnog održavanja trenutno nema aktivnosti, jer su izvođači radova na drugim gradilištima, ali se očekuje da vrlo brzo počne realizacija zadatih planova. Uskoro će se raditi u Ulici Đure Jakšića gde je “Vodovod” zamenio vodovodnu mrežu. Iz Programa redovnog održavanja, partija dva, trenutno se izvode manji radovi kao što je sanacija kružnog toka kod Kalea i trotoara u Ulici Lava Tolstoja kod semafora.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker