Gradska hronika

Svi pirotski bajkeri vozili počasni krug za Marka

Par stotina pirotskih bajkera danas je, povodom tragične smrti njihovog kolege-motocikliste Marka Jovanovića(31) učestvovalo  u počasnoj vožnji centrom grada u čast svom tragično stradalog kolege kako bi na taj način uputili apel svim učesnicima u saobraćaju da svi povedu računa kako bi se ovakvi nemili slučajevi što redje dešavali.

ACA_7413_resize

Sekretar Moto-kluba Pirot, čiji je Marko aktivni član bio,  Darko Božić,  kazao je Pirotskim vestima da su se  bajkeri  danas okupili da odaju počast tradično nastradalom Marku Jovanoviću koji je preksinoć poginuo na magistralnom putu Niš-Pirot, kada je pod za sada još uvek nepoznatim okolnostima, udario u ogradu pao sa motora i poginuo na licu mesta.

“Ovo je svojevrsni apel svim vozačima da obrate pažnju na motocikliste, da uvek imaju na pameti da se ispod kacige nalaze ljudska bića koja imaju svoje porodice. U poslednje vreme je jako puno nesreća u kojima učestvuju motociklisti tako da još jednom apelujemo na sve vozače da obrate pažnju na nas kako se ovakve stvari ne bi ponovile”, kazao je Božić.

 

 

 

10295715_307027369447364_2219859944023446705_n

Po njegovim rečima, danas su se svi pirotski moto-klubovi ujedinili i da se svi pridružuju apelu za bezbedniji saobraćaj, a nakon vožnje centrom grada svi bajkeri će otići na sahranu koja će biti održana danas  na Pazarskom groblju.

ACA_7420_resize

Marko Jovanović je poginuo nedaleko od mesta Prosek, na izlazu iz Niša, dok je upravljao motociklom “yamaha R1”. Istraga, koja je u toku, utvrdiće prave razloge ove nezgode.

ACA_7417_resize

 

tekst i fotografije Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Jedan komentar

  1. Iskreno saucesce porodici ovog momka.
    Hteo bih da skrenem paznju na reci Darka Bozica koji apeluje na vozace da obrate paznju na motocikliste.Pitam ja njega,jel on slep kod ociju pa ne vidi da 99,99% motocilkista uopste nema saobracajnu kulturu a o poznavanju propisa necemo ni da pricamo kao i o izivljavanju motociklista po ulicama.Dovoljno je stajati par minuta na ulici i posmatrati kako seku automobile gde stignu,jure brzinama daleko vecim od propisanih,cesto i bez kacige.Za ove klince sto voze jake motore sama voznja ne predstavlja nikakvo uzivanje,njima je motor samo ulaznica u neko odredjeno drustvo o kome su mastali dok su bili u pubertetu.Na prste mogu da se izbroje Pirotski bajkeri koji znaju da voze i da iskreno uzivaju u tome bez da im treba publika.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker