Gradska hronika

Svežanj evra u kanti među smećem

Carinici na prelazu Gradina su, u saradnji sa policijom, otkrili neobičan pokušaj krijumčarenja deviza, koje je vozač jednog autobusa pokušao da neopaženo prenese preko granice, tako što ih je sakrio u kantu za smeće, navodi se u saopštenju Uprave carina RS.

Prekršaj je otkriven kada je za detaljan pregled na izlazu iz zemlje izdvojen autobus turskog prevoznika, koji je saobraćao na relaciji Nemačka-Turska.

foto UC RS

Na uobičajeno pitanje carinika o robi za prijavljivanje, svi prisutni putnici su zajedno sa dvojicom vozača rekli, da sem ličnog prtljaga ne nose ništa drugo.

Detaljni pregled putničkog prtljaga pokazao je da je zaista tako, dok carinici nisu otpočeli kontrolu unutrašnjosti autobusa.

Najpre je među ličnim stvarima jednog od vozača pronađeno 10.800 evra, što svakako premašuje dozvoljeni limit, ali to nije bilo sve. U kanti za smeće, među praznim limenkama i drugim otpadom carinik je pronašao i svežanj od oko 6.000 evra koji je, kako je kasnije utvrđeno, pripadao istom vozaču.

Podsećamo da se u putničkom prometu preko granice može preneti do 10.000 evra i da svaki iznos veći od te sume treba prijaviti carinskim službenicima prilikom ulaska u našu zemlju, kako bi se prilikom izlaska iz Republike Srbije izbegle sve eventualne neprijatnosti, navodi se u saopštenju.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker