Kultura

Svetski poznati umetnik Zoran Mojsilov priprema veliku izložbu u Pirotu pod nazivom “Reinkarnacija: Šerpe, lonci i poklopci

Svetski poznati umetnik Zoran Mojsilov, čiji radovi krase trgove u više od 25 država SAD-a priprema svoju prvu izložbu u Pirotu. Izložba će biti održana u Galeriji Čedomir Krstić a naziv izložbe je “Reinkarnacija: Šerpe, lonci i poklopci”.

Na izložbi će biti predstavljeni radovi Mojsilova nastali širom sveta, među kojima je i njegova prva skulptura rvača, nastala u doba kada je Mojsilov bio prvak SFRJ u rvanju, ali i radovi nastali u Francuskoj, Parizu, SAD-u i drugim delovima sveta.

Deo izložbe će biti brojni predmeti koji je Mojsilov našao u reci Jermi, poput starih šerpi, lonaca, poklopaca, odakle i naziv izložbe, a kojima je Mojsilov na sebi svojstven način udahnuo novi život, ujedno nastojeći da doprinese očuvanju prirode kanjona reke Jerme. Izložba će biti otvorena 8. avgusta, a deo skulptura biće izložen i na centralnom gradskom trgu, ispred Galerije. Trenutno Mojsilov pravi skulpturu pod nazivom “Ljubav na seoski način”, od oraha starog više od stotinu godina, koga je zasadila njegova baba Duka, inače glavni “krivac” za Zoranovu ljubav ka umetnosti od malih nogu.

https://vm.tiktok.com/ZM2HL96Vo/

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker