Sport

Svetski dan snega obeležen na Gradskom skijalištu u Pirotu

Svetski dan snega danas je po drugi put obeležen na Gradskom skijalištu u Pirotu. Organizatori obeležavanja Svetskog dana snega, koji je u Srbiji prvi put počeo da se obeležava upravo u Pirotu su Ski i snoubord klub Stara planina, Sportski centar Pirot i Ski klub Pirot. 

Po rečima Milana Pešića, iz Ski i snoubord kluba Stara planina, Svetski dan snega se po drugi put zaredom obeležava u Pirotu, a upravo je Pirot grad u kome se po prvi put u Srbiji obeležava Svetski dan snega.

-Prvi smo koji smo u Srbiji krenuli da organizujemo. Uslovi su fenomenalni, deca su oduševljena i siguran sam da ćemo se svi dana lepo zabaviti na Planinarskom domu na Gradskom skijalištu-kazao je Pešić.

Mala Tara kaže da je naučila da skija sa tri godine.

-Obožavam skijanje i da dolazim ovde na Planinarski dom i uživam u skijanju-kaže mala Tara.

Filip Filipović iz Sportskog centra Pirot pozvao je sve Piroćance da dođu i uživaju na Gradskom skijalištu na Planinarskom domu.

-Zadnjih par godina obeležavamo ovaj dan, imamo klubove koji dobro rade, Ski klub Pirot i Ski i snoubord klub Stara planina. Sporski centar obezbedio je besplatan prevoz autobusom od Pirota do Planinarskom doma kako bi i oni koji nemaju sopstveni prevoz mogli da uživaju na snegu. Klubovi imaju dobre instruktore, školovane ljude koji mogu decu na pravi način da uvedu decu u skijanje, snoubording i druge zimske sportove. Očekuje se da skijanje bude jedan od glavnih programa i na predstojećom Božićnoj školi sporta, koja počinje krajem januara-kazao je Filipović.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker