Svetska organizacija slobodnih zona dobija regionalnu kancelariju u Pirotu

Generalna skupština Svetske organizacije slobodnih zona (WFZO) održana je 28. juna 2019.godine u Barseloni u okviru trodnevne Konferencije (Annual International Conference & Exhibition – AICE 2019) na kojoj su učestvovali predstavnici Slobodne zone Pirot.

Tom prilikom između ostalog usvojeni su Finansijski izveštaji WFZO za 2018.godinu, Izveštaj o realizaciji aktivnosti, usvojena je nova struktura borda direktora WFZO i predstavljene nove regionalne kancelarije od kojih je jedna otvorena u Srbiji sa sedištem u Pirotu koju zastupa dr Dragan Kostić, “WFZO board director“.

Na održanoj Skupštini lansiran je i novi program „Safe zone“, gde su sertifikovane 5 pilot zone: „Dubai airport free zone“, „Freeport Luxembourg“, „Bogota free trade zone“, „Consorcio de la Zona Franca de Barcelona“ i „Klaipeda Free Economic Zone in Lithuania“. Lansiran je i program „Open university“ za edukaciju kadrova za rad u slobodnim zonama. Obzirom da u u svim slobodnim zonama u svetu radi oko 3 miliona kompanija najavljena je i nova platforma „B2B“  koja treba da poveže kompanije koje rade u slobodnim zonama da više i lakše međusobno posluju.

Morate biti ulogovani da biste komentarisali. Login

Ostavite komentar