Lokalna samouprava

Svetosavske nagrade prosvetarima koji su se istakli u prošloj godini

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić danas je sa pomoćnicom gradonačelnika Milicom Golubović podelio svetosavske nagrade zaslužnim prosvetarima iz Pirota, koji su se tokom prošle godine istakli u svom izuzetno važnom poslu – obrazovanju pirotskih mališana. 

Priznanja sa zlatnikom uručena su Milkici Vlatković, vaspitačici PU “Čika Jova Zmaj”, Danijeli Đorđević, profesoru razredne nastave u OŠ “Vuk Karadžić”, Ljubiši Đorđeviću, nastavniku fizike u OŠ “8. septembar”, Mirjani Elenkov, profesoru fizike u Gimnaziji i Dušici Manić, psihologu u OŠ “Dušan Radović”.

Priznanja sa srebrnjakom dobili su Nevena Đorđević, vaspitačica-specijalista u PU “Čika Jova Zmaj”, Irena Mančić, učiteljica OŠ “Sveti Sava”, Monika Marinković, profesor istorije u  OŠ “Vuk Karadžić”, Bratislav Pejčić nastavnik stručnih predmeta u Tehničkoj školi i Slađana Mitić, defektolog u ŠOSO “Mladost”.

Diplome su dodeljene Aktivu medicinskih sestara-vaspitača PU “Čika Jova Zmaj”, Stručnom veću nastavnika razredne nastave OŠ “Dušan Radović”, Stručnom veću nastavnika stranih jezika OŠ “8. septembar”, Projektnom timu za projekte mobilnosti OŠ “Vuk Karadžić”, Timu za obezbeđenje kvaliteta i razvoj ustanove OŠ “Sveti Sava”, Timu škole za projekte – Tehničke škole i Ivani Bojkić, nastavniku engleskog jezika u OŠ “8. septembar”.

 

Gradonačelnik Vasić čestitao je svim prosvetnim radnicima praznik – Svetog Savu.

-Veoma mi je drago što se danas u svim prosvetnim ustanovama obeležava praznik Svetog Save. Mi iz lokalne samouprave se trudimo da sva deca, od vrtića do srednjih škola, pohađaju nastavu u dobrim i kvalitetnim uslovima. Dugujem zahvalnost Kancelariji za javna ulaganja Vlade RS koja nam je mnogo pomogla u obnovi pirotskih škola, a ulaganja će se tek nastaviti. Rekonstruisana je škola Mladost u kojoj će se graditi i fiskulturna sala, radilo se mnogo i radiće se u OŠ “8. septembar”, potpuno je rekonstruisana OŠ “Sveti Sava”, a potpuno će se rekonstruisati i Gimnazija-poručio je gradonačelnik Vasić.

U ime laureata profesorka fizike u Gimnaziji Mirjana Elenkov, koja je sa svojim učenicima prošle godine osvojila brojna republička priznanja, kazala je da je veliko breme na plećima prosvetnih radnika.

-Naša misija je da podučavanjem decu izvedemo na pravi put i pripremimo za život nadalje. Za divljenje je sa koliko energije i entuzijazma moje kolege i ja uspevamo da prikažemo naš grad Srbiji i svetu-kazala je profesorka Elenkov.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker