Lokalna samoupravaReportaža

NEUSTRAŠIVA Svetlana Gligorijević RUSKI od 1950. godine član je Dobrovoljnog vatrogasnog društva

RUSKI je učestvovala u gašenju na desetine požara, saniranju poplava i ceo svoj život posvetila je pomaganju onima kojima je pomoć potrebna

Piroćanka Svetlana Gligorijević Ruski, od 1950. godine je član Dobrovoljnog vatrogasnog društva. Kao vatrogasac dobrovoljac učestvovala je u spasanju ljudi i imovine u brojnim požarima, poplavama, u potapanju sela Zavoj, velikom požaru u Soliteru, požarima u fabrikama. U razgovoru za Pirotske vesti Gligorijevićeva kaže da je i danas ponosni član DVD u Pirotu, a ovih dana posetila je i delegacija DVD Pirot i Štaba za vanredne situacije – Sreten Savov u ime Štaba za vanredne situacije Grada Pirota i Nenad Mladenović, komandir DVD Pirot i uručili joj zahvalnicu za sve što je uradila za svoj rodni grad tokom decenija dobrovoljnog angažovanja u DVD.

Gligorijevićeva je oduvek bila fasnicirana uniformom, a u razgovoru za Pirotske priseća se svojih početaka, nemaštine posle Drugog svetskog rata, mladalačkih dana i momenta kada je postala ponosni član DVD.

Ono što bi za današnje mlade naraštaje pre ličilo na naučnu fantastiku, bila je svakodnevica za posleratnu omladinu koja se u velikom broju javljala da bude dobrovoljni član DVD, radeći bez ikakve naknade, pomažući unesrećenima, gaseći požare, sanirajući poplave.

Kako je kazala Gligorijevićeva za Pirotske vesti, član DVD u Pirotu postala je 1950. godine, član je i dan danas i to će biti dok bude živa, poručuje ova neustrašiva žena koja je u svojoj karijeri radila kao električar u Elektrodistribuciji, a deo njenog posla bilo je i penjanje na vrh bandera, što njoj nije bio nikakav problem.

Gligorijević i danas, sa 88 godina, sa ponosom čuva uniformu i kaže da je i dalje spremna da se stavi na raspolaganje ukoliko to bude potrebno.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker