Lokalna samoupravaSport

Svetislav Kari Pešić: Priča o uspehu do maja izlazi iz štampe

Knjiga o legendi svetske i srpske košarke, Piroćancu Svetislavu Kariju Pešiću, do maja će izaći iz štampe. Kako je danas na konferenciji za štampu istakao Pešić, ova knjiga će sadržati mnoge, do sada, neispričane priče iz 15 godina duge profesionalne igračke karijere, i 25 godina trenerske karijere tokom koje je ovaj strateg osvojio praktično sve što se osvojiti može. Urednik izdanja je novinar – dopisnik Sportskog žurnala iz Pirota Boban Mitić, a da knjiga bude na svetskom nivou pobrinuće se novinar Politike i autor mnogih poznatih izdanja iz oblasti sporta – Aleksandar Miletić. Knjiga će biti pirotski proizvod na insistiranje samog Pešića, jer će se štampati u štampariji Pi press iz Pirota.

Kari Pešić/foto Aleksandar Ćirić

Pešić je istakao da, budući da je jedan od mentora FIBA-e, njegova dužnost da u drugom delu knjige upravo mladim trenerima širom sveta prenese svoje bogato trenersko iskustvo, ne samo iz košarke, već i iz oblasti psihologije, samopouzdanja, što je takođe od ogromne važnosti za ekipne sportove poput košarke.

foto Aleksandar Ćirić

-To smatram svojom dužnošću, da svoje znanje, iskustvo prenesem mladim naraštajima košarkaških trenera. Mada će to svakako značiti i svima drugima, ne samo sportistima i trenerima jer će svako moći da nađe nešto interesantno za sebe s obzirom na univerzalnost tih problema koji se tiču motivacije, samopouzdanja, psihologije-kazao je Pešić.

Štampanje ove knjige podržao je i Grad Pirot. Gradonačelnik Vasić kazao je da je zadovoljan što će ova knjiga ugledati svetlost dana i da će biti dragoceno štivo za sve pirotske sportske klubove, sportiste, trenere.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker