Lokalna samouprava

Svetislav Kari Pešić: Ponosan sam na moj rodni grad

Proslavljeni internacionalni košarkaški trener Svetislav Kari Pešić u razgovoru za Pirotske vesti kazao je da je ponosan na svoj grad, koji, po njemu, napreduje mnogo brže od ostalih gradova u Srbiji, posebno kada je reč o kvalitetu života i uslovima koje Pirot nudi. Svetislav Kari Pešić je za Pirotske vesti ispričao i jednu interesantnu priču o pirotskom vrhunskom vinu “Tri praseta”. Ovo vino je stiglo i svojim kvalitetom oduševilo čuvenog fudbalera Bastijana Švajnštajgera, u vreme dok se popularni Švajni zabavljao sa našom poznatom teniserkom Anom Ivanović.

-Kad nisi svaki dan ovde, onda bolje vidiš. Vidiš i dobre stvari, ali i stvari koje ti se ne sviđaju. Ja sam ponosan na Pirot i sve ono što se ovde dešava. Mislim da je Pirot jedan od retkih gradova u Srbiji gde stvarno može da se primeti napredak u kvalitetu života. Naravno sve bi bilo bolje kada bi privreda bila bolja, kada bi ljudi imali više posla i bili sretniji. Kada bi imali “Prvi maj” i kada bi neki drugi sistemi iz naše prošlosti funkcionisali bilo bi više posla. Međutim, upoređujući sa ostalim gradovima u Srbiji, stvarno je velika razlika i to u našu korist-kaže Pešić.

Pešić je za Pirotske vesti ispričao i priču o tome kako je pirotsko vino vrhunskog kvaliteta “Tri praseta” stiglo do legendarnog fudbalera – Nemca Bastijana Švajnštajgera.

-Dok je on bio u Minhenu, a inače smo veliki prijatelji jer on voli košarku, dolazi na sve utakmice, čak i na treninge, a uz to, njegova bivša devojka je najbolja prijateljica od moje ćerke. Kada su krenuli na Rio na Svetsko prvenstvo ja sam im među poklonima koje sam im poslao da ih podržim sa Podolskim, poslao i flašu pirotskog vina “Tri praseta”, kazao je Pešić.

Prema tadašnjem pisanju medija, vino iz Pirota oduševilo je Švajnštajgera.

 

Pogledajte kompletan intervju u videu ispod:

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker