Lokalna samouprava

SVETISLAV KARI PEŠIĆ – počasni DOKTOR Univerziteta u Nišu!

Na velikoj svečanosti u zgradi Univerziteta u Nišu, Banovini, danas je u prisustvu izuzetno značajnih zvanica, među kojima je bila i delegacija iz Pirota predvođena gradonačelnikom mr Vladanom Vasićem, legendarnom treneru i aktuelnom selektoru košarkaške reprezentacije Srbije Svetislavu Kariju Pešiću, uručeno ogromno priznaje, dodeljena mu je titula POČASNOG DOKTORA NAUKA na Univerzitetu u Nišu.

U izuzetno emotivnom govoru uz reči zahvalnosti na velikom priznanju, Pešić je kazao da je velika čast i odgovornost biti proglašen za počasnog doktora nauka iz oblasti sporta. On je dodao da, po njegovim informacijama, ovo je prvi put da se na državnim fakultetima iz oblasti sporta dodeljuje ovakvo priznanje u našoj zemlji.

Pešić je u svom dobro prepoznatljivom stilu, kazao da, s obzirom da Univerzitet u Nišu ima fakultete i u drugim gradovima van Niša, krajnje je vreme da i Pirot dobije jedan fakultet u okviru Univerziteta u Nišu, imajući u vidu inicijativu Grada Pirota za otvaranje fakulteta tipa FON-a u Pirotu, a u okviru Univerziteta u Nišu.

Ceremoniji su prisustovali, osim gradonačelnika Pirota, i Karijeva desna ruka – takođe odlični trener Oliver Kostić, koji je ove godine proglašen najboljim trenerom litvanske prve lige, zatim direktor Sportskog centra Pirot Nenad Đorđević, predsednik KK Pirota Bojan Ranđelović, poznati novinar i publicista – Boban Mitić, ali i mnoge druge zvanice iz oblasti sporta i drugih sfera društva.

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić u izjavi za PV istakao je da je velika čast za sve Piroćance činjenica da je Svetislav Kari Pešić  na predlog Fakulteta za fizičku kulturu postao počasni doktor Univerziteta u Nišu.

-Naša saradnja sa Karijem je dugogodišnja i zajedno radimo, između ostalog, i na inicijativi da se otvori fakultet u Pirotu u sklopu Univerziteta u Nišu. Ovaj događaj je najbolji mogući uvod u predstojeće manifestacije povodom 70 godina košarke u Pirotu, koje ćemo imati ovog vikenda u Pirotu, kada će i Omladinski stadion u Pirotu, dobiti ime upravo po našem trofejnom stručnjaku, kojim se svi mi ponosimo-kazao je gradonačelnik Vasić.

Gradonačelnik Vasić sa skijaškom legendom Bojanom Križajem

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker