Sport

Svetislav Kari Pešić nije više trener Barselone. Mogući naslednik Željko Obradović

Svetislav Kari Pešić, jedan od najuspešnijih srpskih i svetskih košarkaških trenera nije više trener Barselone. Pešić je Barselonu preuzeo u izuzetno teškom trenutku. Uspeo je da, u svom dobro poznatom stilu, ekipu digne iz “mrtvih” i da od ekipe iz Katalonije napravi pravu “kaznenu ekspediciju”, osvoji dva kupa Španije, a njegovi puleni, do prekida Evrolige u košarci, bili su u igri za najsjajnije odličje i titulu prvaka Evrope, javlja Mozzartsport.

 

svetislav kari pesic
Svetislav Kari Pešić u hali Kej-foto Aleksandar Ćirić

Pešić je u “triler” meču protiv ekipe Baskonije pretpeo poraz sa svojom ekipom u završnici za infarkt. Samo  par dana nakon toga, Barselona je na svom zvaničnom sajtu objavila da se zahvaljuje Pešiću na saradnji i uspesima koje je kao trener ovog tima postigao i poželela mnogo sreće u daljem toku karijere. Barselona je inače poražena od ekipe koju je vodi još jedan Srbin – Duško Ivanović, a interesantno je da se, kao novi trener Katalonaca, pominje još jedan srpski trener – Željko Obradović.

Pešić se obratio i navijačima Barselona i uz reči zahvalnosti kazao da je oproštaj sa ekipom Barselone bio i planiran jer su se Pešić i klub dogovorili da ovo bude njegova poslednja sezona.

-Ja sam svoj posao ovde završio i sada je pravi trenutak da se ukaže prilika nekom drugom-kazao je Pešić i dodao da je ponosan na ono što je uradio na klupi Barselone, uz reči zahvalnosti igračima i navijačima velike Barse.

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker