Sport

Svetislav Kari Pešić najbolji trener u Španiji

Piroćanac pokupio priznanje ispred Pabla Lasa. Kakav je pomak napred napravio Svetislav Pešić u Barseloni tokom ove sezone. Od tima koji se prethodne godine borio da izbegne dno u Evroligi, srpski stručnjak je uspeo da sve poveže u jednu lepu priču. Uspesi nisu izostali ni u Španiji, gde je Blaugrana osvojila Kup kralja, a biće ozbiljan konkurent za titulu u ACB ligi.

To nije prošlo neopaženo, pa je Asocijacija košarkaških trenera Španije (AEEB) odlučila da Svetislavu Pešiću uruči nagradu za stručnjaka godine. Tako je Kari po prvi put u karijeri došao do tog priznanja, ostavivši iza sebe Pabla Lasa, koji je takođe bio jedan od konkurenata za prestižnu nagradu.

Barselona je ove sezone, predvođena Pešićem sa klupe, došla do skora od 27 pobeda i sedam poraza, što je bilo dovoljno za drugo mesto na kraju ligaškog dela sezone. Kod navijača slavnog kluba sigurno ostaje žal što se na kraju nisu domogli samog vrha, jer su na samo par kola pred kraj držali sve konce u rukama.

Svetislav Pešić će nagradu primiti vrlo brzo, pred start prvog četvrtfinalnog okršaja protiv Huventuda. Uručiće mu je Huan Marija Gavalda, predsednik AEEB-a, te tako na lep način obeležiti uspeh našeg stručnjaka.

Kari se tako priključio imenima kao što su Aito Garsija Renenses, Duško Ivanović, Velimir Perasović, Havijer Improda, Antonio Diaz-Migel i ostalima, koji su već ranije osvajali ovo priznanje.

Tekst: Mozzartsport

Foto: Aleksandar Ćirić – pirotskevesti.rs

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker