Obrazovanje

Svet mašte, ljubavi i prijateljstva – “Dečji svet”

U okviru Dečje nedelje, koja se ove godine održava pod sloganom „Dete je dete da ga volite i razumete“, u vrtiću „Neven“ održana je likovna radionica „Dečiji svet“. Deca su stvarala svoj svet u bojama upotrebom različitih likovnih tehnika. Svet mašte, ljubavi i prijateljstva je svet kakav deca žele, i pozivaju na svoju izložbu na otvorenom u dvorištu vrtića.

Sa decom su radile, likovne umetnice i profesorke strukovnih studija, Bojana Nikolić i Dragana Dragutinović, zajedno sa, vaspitačima, Anom Vićentijević i Jelenom Nikolić.

“Najiskrenije i najslobodnije je dečije stvaralaštvo. U polju likovnih umetnosti preporučene igre sa likovnim materijalima uvek dobijaju novu dimenziju neposrednog otkrića i uživanja u samoj materiji. Ulaskom u taj i takav svet koji je satkan dečijom rukom, prelazimo u poseban svet mašte, u svet otvorenog srca koji može da nas učini boljim ljudima, koji može da nas ozdravi. Deca su bojama, linijama i oblicima govorila o svojim željama, o onome što ih čini srećnim, o zamišljenim i stvarnim prostorima koji su ispunjeni smehom, igrom i prijateljima. Takav svet bi trebalo da stvaramo. To su nam poručili” – izjavila je dr Dragana Dragutinović.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de