Sport

Svečanom akademijom obeleženo sto godina fudbala u Pirotu

Svečanom akademijom večeras je u sali Doma kulture obeležen veliki i značajan jubilej – sto godina fudbala u Pirotu. Akademiji je prisustvovao veliki broj zvanica, a priznanja su podeljena Fudbalskom savezu Srbije,   Gradu Pirotu, lokalnim javnim preduzećima, Pirotskom upravnom okrugu, policiji, vojsci, pirotskim sportskim novinarima, medijima i drugim zaslužnim pojedincima. 

foto Ilija Pejčić Lika

Vladica Tošić, predsednik Opštinskog fudbalskog saveza kazao je da u prilog tvrdnji da je Pirot uvek bio grad fudbala, osim činjenice da se fudbal u našem gradu igra 100 godina,  svedoče i podaci da u našem gradu ima 35 registrovanih klubova i preko 2.000 registrovanih fudbalera i fudbalskih radnika.

Predsednik Okružnog fudbalskog saveza Vidojko Panajotović naglasio je da je priča o pirotskom fudbalu počela 1919. godine kada je u dvorištu Gimnazije odigrana prva utakmica.

-Fudbal doživljava pravu ekspanziju posle Drugog svetskog rata. U godini jubileja ponosni smo na naše fudbalske rezultate. Radnički je među vodećim klubovima u Prvoj ligi, a pet naših klubova u vrhu Zone. Želja svih nas je da Pirot dodatno unapredi fudbalsku infrastrukturu i da Pirot dobije superligaša-kazao je Panajotović.

Generalni sekretar FS RIS Ivan Hadži Đorđević pozdravio je prisutne u ime predsednika FS RIS Novice Tončeva.

-Za uspeh fudbala u Pirotu pored fudbalera zaslužni su svi fudbalski radnici, što u sportskim kolektivima, tako i u opštinskim i okružnim fudbalskim savezima-poručio je Hadži Đorđević čestitajući jubilej.

Predsednik Gradskog parlamenta Milan Popović kazao je da je Pirot finansirao i finansira ogroman broj sportova.

-Nastavićemo da podržavamo sve klubove. Fudbal kao najmasovniji sport zaslužuje i najveću podršku i Grad će nastaviti da pruža podršku kakva se od Grada i očekuje-kazao je predsednik Popović.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker