Obrazovanje

Svečanom akademijom obeležen Dan škole “Vuk Karadžić”

Svečanom akademijom u sali Doma kulture obeležen je Dan škole i 207. rođendan OŠ „Vuk Karadžić“.  Roditelji, gosti i prijatelji škole uživali su u umetniko – scenskom  programu koji su pripremili učenici i nastavnici. Na svečanoj akademiji koja je  bila u znaku znanja i učenja, predstavljena su postignuća učenika i nastavnika u protekloj godini.

Čestitajući učenicima i nastavnicima Dan škole, direktor, Tugomir Cvetković podsetio je na uspehe i izvanredne rezultate učenika i njihovih mentora – nastvnika  na brojnim takmičenjima. U protekloj godini preko 600 učenika ove škole učestvovalo je na opštinskim takmičenjima, 260 na okružnim a 40 učenika ostvarilo je plasman i učesće na republičkom takmičenju. Iz francuskog i engleskog jezika  i na Književnoj olimpijadi učenici škole Vuk Karadžić  bili su na pobednikim postoljima. Direktor ističe da pored standardnih programskih aktivnosti škola pruža  podršku svakom učeniku da iskaže svoje sposobnosti i zadovolji svoju radoznalost.

„Na početku ove školske godine, od 10. do 14. oktobra  imali smo eksterno vrednovanje rada škole od strane predstavnika Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Usmene, povratne informacije koje smo dobili na sastanku od savetnika ukazuju na jedinstvo i kolegijalnost našeg kolektiva, da smo jako dobro organizovana škola i da su svi indikatori prisutni u većoj meri ili u potpunosti. Ponosni na svoje pretke smelo koračamo napred, stalno podižući lestvicu uspeha, stvarajući pokolenja za svetliju budućnost“ – rekao je, direktor škole, Tugomir Cvetkovć, na svečanoj akademiji.

U svečanom delu akademije nastupili su učenici i nastavnici škole. O značaju učenja, nadogradnje i stanlnog napredovanja govorili su na engleskom , francuskom i italijanskom jeziku. Pesmom  „Za milion godina“ koju su zajedno otpevali učenici, članovi hora i nastavnici škole završena je svečana akademija povodom Dana škole „Vuk Karadžić“

Foto: Ilija Lika Pejčić

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker