Obrazovanje

Svečanom akademijom obeležen Dan škole “Sveti Sava”

Svečanom  akademijom, koja je održana u Sali Doma kulture, OŠ „Sveti Sava“ obeležila je  198 godina postojanja i rada, imendan škole i 100 godina od izgradnje sadašnje škole.  Roditelji, gosti i prijatelji škole uživali su u umetniko – scenskom  programu koji su pripremili učenici i nastavnici. Priredba je  posvećena je Svetom Savi, najvećem srpskom prosvetitelju po kome škola nosi naziv.

Svetosavskom himnom počela je svečana akademija povodom Dana škole „Sveti Sava“. Direktor škole, Marjan Rančić, podsetio je da je  tačno pre 100 godina, 28. juna, položen  kamen temeljac sadašnje škole „Sveti Sava“ koja je izgrađena  za godinu dana. „Samo ime naše škole obavezuje nas da poštujemo tradiciju i vrednosti naših starih ali i da se trudimo da idemo u korak sa vremenom pa  i da budemo korak ispred“ – rekao je direktor OŠ „Sveti Sava“.

On je podsetio da je prošle godine obnavljena škola  i otvareno istureno odeljenja u selu Rsovci, prve škole u Srbiji koja radi u kombinovanim odeljenjima od petog do osmog razreda.

„Samovrednujući našu školu zaključujemo da je  mnogo truda, rada i znoja kolektiv naše škole uložio u znanje i obrazovanje naše dece“ – istakao je direktor uz  zahvalnost  nastavnicima, pomoćnom  i nenastavnom osoblju jer su poslednjih godina radili u  jako teškimm uslovima.  „Učenje na daljinu i okolnosti u kojima su nastavnici radili donele su  i nešto dobro odnosno da se  i nastavnici usavršavaju i prate savremene trendove. Takvih izazova će biti u budućnost, moraćemo da pratimo trenove bez obzira na to koliko smo sada uspešni jer obrazovanje je sistem koji se svakodneno  menja“ – poručio je  Marjan Rančić, direktor OŠ „Sveti Sava“  na svečanoj akademiji povodom Dana škole.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker