Lokalna samouprava

Sve zelene površine u gradu “pod konac”

JP “Komunalac” tokom cele godine vodi računa o stanju zelenih površina u gradu, parkova i centralnih gradskih trgova. Po rečima direktora ovog preduzeća, Bobana Tolića, ove godine se dosta radilo na sređivanju Parka na Kaleu, koji je postao novi biser Pirota i jedan od najlepših delova grada. Na uređenju tog parka radiće se i naredne godine, a uskoro će novopostavljeni trotoari po gradskim ulicama biti oplemenjeni sa stotinu sadnica drveta. Osim ekipa Komunalca, na održavanju zelenih površina, posebno Keja pored Nišave, koji je simbol  našeg grada, svakodnevno rade i ekipe Sportskog centra, zahvaljujući kojima je trava na Keju idealna za šetnju i uživanje u čarima ovog dela grada.

kale-park_1

-Osim ovih poslova radimo i na uređenju i održavanju “starih” zelenih površina, jer sve to treba održavati, orezivati, čistiti. Trenutno smo na Keju, gde ćemo raditi na sređivanju tog drvoreda, biće tu i seče starih lipa i sadnje novih-kazao je direktor Tolić za TV Pirot.

kale-park_3

Tolić je dodao da su uveliko u toku i pripreme za predstojeću zimsku sezonu, pa je u sklopu tih poslova nabavljeno šezdesetak tona soli.

 

 

kej

fotografije Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker