Lokalna samouprava

Sve zelene i vodene površine na teritoriji grada Pirota obuhvaćene tretmanom protiv krpelja i komaraca

Radnici preduzeća Ekozaštita d.o.o. Beograd i Bio-Spin d.o.o. Čenej danas su na teritoriji Grada Pirota obavljali tretman zelenih površina protiv krpelja, kao i larvicidni tretman vodenih površina protiv komaraca, u skladu sa Ugovorom o vršenju poslova dezinsekcije i deratizacije za 2023.godinu.

Larvicidni tretman vodenih površina protiv komaraca obavlja se na potezu od mesta ulivanja Jerme u Nišavu do Staničenja kao  i potez Rasničke reke od sela do Nišave, pored Gradića Kale i Barje Čiflika i potez Gradašničke reke.

Tretmanom zelenih površina protiv krpelja obuhvaćeni su svi parkovi u gradu, Kej, zelena  površina oko Gradića, staro kupalište i zelena površina oko novoizgrađenog otvorenog bazena. Božidar Ristić, šef odseka za inspekcijske poslove u Gradskoj upravi, kaže da su ovo redovni tretmani dezinsekcije i deratizacije predviđeni godišnjim planom. Protiv krpelja je ovo drugi tretman i u planu je još jedan avgusta. Protiv komaraca je ovo prvi tretman a tokom leta su planirana još tri. Poslednji tretman koji se sprovodi na teritoriji grada Pirota je deratizacija koja se obavlja početkom jeseni.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker