Gradska hronika

Sve više nepropisno parkiranih automobila oko Dečjeg dispanzera

Od kada je počela naplata parkiranju u gradu sve je više vozača koji zauzimaju mesta koja se ne naplaćuju i time remete funkcionisanje određenih službi i građana za koje su takvi parkinzi  predviđeni.  Prostor  ispred Dečjeg dispanzera koji je nekada  bio dovoljno prostran da roditelji koji svoju decu dovode na pregled mogu parkirati automobile, sada je premali, zbog automobila koji su tu parkirani dok njihovi vlasnici završavaju svoje obaveze po gradu.  

I iz Doma zdravlja i iz lokalne samouprave apelovali su na građane koji ovde besplatno parkiraju vozila i po nekoliko sati, da to ne čine, jer se tu pored roditelja koji u dispanzer dovode svoju decu, parkiraju i građani koji dolaze da urade laboratoriju kao i vozila zdravstvenih službi koje su smeštene u ovoj zgradi.

U planu je i postavljanje rampe kako bi se rešio problem parkiranja kod dečjeg dispanzera. Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, kaže da se razmatra tehničko rešenje kako  i zaposleni i stanari koji žive u neposrednoj blizini dispanzera ali i ljudi koji dolaze  na pregled, ne bi bili oštećeni. “Problem je i kako  razlikovati te ljude od onih koji zloupotrebljavaju ovaj prostor. Razmišljamo da, mozda prvih sat vremena bude besplatno” – kaže Vasić.

Zbog nedosatatka mesta na samom parkingu, sve je više onih koji parkiraju i u tesnoj ulici koja iz Ulice Save Kovačevića vodi do dispanzera. Tako su danas, nakon intervencije pauka, svoje  nepropisno parkirane automobile, neverovatnom brzinom, brojni vlasnici uklonili sa ovog prostora.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker