Lokalna samouprava

Sve spremno za zimsku sezonu

Zamenik gradonačelnika Pirota Vidojko Panajotović, pomoćnik gradonačelnika Bratislav Ćirić i direktor Javnog preduzeća za planiranje i izgradnju grada Slaviša Svilarov posetili su danas preduzeće “Srđan Minić”, koje je na tenderu dobilo posao čišćenja gradskih saobraćajnica za vreme zimske sezone. Panajotović i Svilarov su konstatovali da je sve spremno za predstojeću zimsku sezonu, nabavljene su dovoljne količine soli a mehanizacija je spremna za sve vrste intervencija. Panajotović je dodao da je reč o više od 300 kilometara puteva, s obzirom da je grad Pirot veoma razuđen sa velikim brojem sela.  Putevi će se čistiti po prioritetima tokom cele zime. 

Deo mehanizacije spremne za intervencije
Panajotović, koji je ujedno i zamenik komandanta Štaba za vanredne situacije Grada Pirota kazao je da je vrednost ugovora za održavanje kompletne mreže puteva koga je dobilo pomenuto preduzeće preko četiri milionan dinara.
-Mi sa ovim preduzećem imamo dugogodišnju uspešnu saradnju tako da verujem da neće biti nikakvih problema, preduzeće raspolaže sa brojnom mehanizacijom spremnom za sve zadatke tako da mogu da kažem da spremno dočekujemo zimsku sezonu. Nabavljeno je za početak preko 10 tona soli, rizle tako da je sve spremno-kazao je Panajotović.

Direktor Svilarov kazao je da je cilj posete da se između ostalog i izvrši neka vrsta smotre ljudstva i mehanizacije koja će biti angažovana za ovaj posao.
-Mi smo formirali službu za zimsko održavanje, odredili i osobu koja će biti dispečer i prikupljati sve informacije sa terena, građana, Štaba za vanredne situacije i ostalih izvora informacija kako bi se davali konkretni nalozi za čišćenje puteva. Pored toga, imamo i osobe koje će vršiti nadzor radova i mislim da spremno dočekujemo početak zimske sezone-istakao je direktor Svilarov.
uskoro i video izveštaj sa terena

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker