Kultura

Sve spremno za svetkovinu knjige – 21. Salon knjige i grafike u Pirotu. Salon otvara Goran Petrović

Predstojeći 21. Salon knjige i grafike koji se u Pirotu, u organizaciji Doma kulture Pirot, održava od 18. do 25. februara, otvoriće akademik Goran Petrović, dobitnik brojnih nagrada iz oblasti književnosti. Svečano otvaranje zakazano je za 18 sati. Pokrovitelj manifestacije koja svake godine okupi preko 10.000 posetilaca je Grad Pirot, a u organizaciji učestvuju i Narodna biblioteka Pirot i  Sportski centar. 

Već od 19 sati, u utorak 18. februara svi ljubitelji pisane reči moći će da razgovaraju sa Goranom Petrovićem, eminentnim našim piscem.

Sreda – gostuje Vesna Dedić

U sredu 19. februara od 12 sati predviđena je organizacija susreta sa decom, gde će se sa mališanima družiti poznati pisac za decu Dejan Aleksić. U večernjem terminu, najpre od 17 sati biće održana Promocija izdanja Udruženja književnika iz Vranja, a od 18:30 gostuje Vesna Dedić.

Četvrtak – 20. 02. – gostuje Nele Karajlić

U četvrtak će od 17 sati biće održan program pod nazivom “Handke i Nobel”, u okviru koga će se predstaviti Muharem Bazdulj i Nebojša Grujičić. Od 18:30 biće održana promocija romana “Solunska 28″Dr Nele Karajlića.

Petak  – “Jugo uvek kreće na buru” – roman Laure Barne

U petak će od 17 sati biti promovisana knjiga “Derbi” Dragiše Kovačevića, a od 18:30 biće predstavljen roman “Jugo uvek kreće na buru” Laure Barne.

Subota – Dodela sajamskih priznanja, promocija knjige Dejana Stojiljkovića “Konstantinovo raskršće”

U subotu će po tradiciji biti dodeljena sajamska priznanja najboljih izlagačima ovogodišnjeg Salona. Nagrade će biti dodeljene od 13 sati. Od 17 sati biće promovisana knjiga “Konstantinova raskršća” autora Dejana Stojiljkovića, moderator će biti novinar Vladimir Veljković. Istog dana od 18:30 biće promovisan roman “Yugoslav” – Ane Vučković Denčić.

Nedelja, 23. februar – Gostuju Mijat Mijatović, Pravoslavno udruženje “Vladika Vasilije Kostić” i Jelena Bačić Alimpić

U ponedeljak 24. februara, u organizaciji Narodne biblioteke Pirot biće organizovan događaj pod nazivom “Selfi iz biblioteke”, koji za cilj ima promociju čitanja među najmlađom populacijom.

Kopija Miroslavljevog jevanđelja u Pirotu

Od 19. do 21. februara u okviru Salona knjiga biće izložena kopija Miroslavljevog jevanđelja, uz postavku istorijata ovog neprocenjivog dela na 12 panoa. Poseticima će na raspolaganju biti i predavači koji će moći da ih informišu o svim detaljima i pojedinostima vezanim za Miroslavljevo jevanđelje.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker