Lokalna samouprava

Sve spremno za svečano otvaranje velelepnog OTVORENOG KUPALIŠTA u Pirotu!

Danas je gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić sa saradnicima obišao poslednje pripreme pred veliko svečano otvaranje velelepnog objekta – Otvorenog kupališnog kompleksa, jednog od najlepših u Srbiji. Ovaj objekat vredan četiri miliona evra biće svečano otvoren 18. juna kada će biti održan i koncert kultnog rok sastava PILOTI.

Gradonačelnik Vasić obišao je i razgovarao sa ljudima koji će brinuti o bezbednosti kupača, spasiocima, a ovaj kompleks imaće i službu noćnog obezbeđenja. Vasić je istakao, uz reči zahvalnosti Sportskom centru što preuzima brigu o ovom kompleksu, da od svih koji budu uključeni u rad kupališta očekuje veliku odgovornost, kako bi pre svega bezbednost, ali i užitak posetilaca bio maksimalan.

-Zadovoljan sam onim što smo videli danas, a obišli smo sve segmente ovog veoma kompleksnog sistema. Ovde ima oko 2.500 kvadrata vodene površine, 4.500 kvadrata je pod behatonom i oko 2000 kvadrata je pod zelenilom, samo oko bazena, a imamo i još 10.000 kvadrata zelenila parkovske površine, sa preko 150 sadnica drveća i brojnim sportskim terenima. Bazen je spreman za upotrebu. Obišli smo i kafić-restoran sa velikom terasom, proverili smo solarne kolektore, rade-kazao je gradonačelnik Vasić.

Direktor Sportskog centra Pirot Nenad Đorđević istakao je da će na kupalištu raditi nešto više od tridesetak ljudi, sezonski. Spasilačka služba će imati 13 spasilaca, održavanje, noćnu službu bezbednosti, ljudi su tu, na obuci i mi smo spremni za otvaranje kupališta.

uskoro opširnije

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker