Gradska hronika

Sve spremno za pirotski vašar

Tradicionalni pirotski Vašar zvanično počinje u utorak 28. avgusta. Uprkos tome, vašardžije su već danas u toku dana popunile vašarište pa će večeras prvi posetioci obići ovu narodnu svetkovinu.

Kako bi sve funkcionisalo što je moguće bolje, Gradska uprava u dogovoru sa prevoznicima obezbedila je i vanredne polaske kako bi Vašar bio dostupam meštanima i najudaljenijih gradskih i prigradskih naselja. Linije će zaživeti već od sutra pa sve do 30. avgusta.

Reč je o linijama od Mlekarske škole do Vašarišta sa polascima u  7:30, 9:30, 11:30, 13:30, 15:30 i 18:30, dok će povratak biti u 8:00, 10:00, 12:00, 14:00, 16:00 i 19:00 sati.

Stanovnici delova grada koji nisu direktno pokriveni ovom linijom mogu do Vašarišta stići i sa nekog od sledećih stajališta u okviru pomenute linije i to Mlekarska škola-Mali Most-Autobuska stanica-Ustanička-Guševica-Hotel Ana Lux-Gimnazija – Vašarište na Prisjanskom putu.

Kako kažu u Gradskoj upravi, na pomenutoj liniji osobe starije od 65 godina moći će uz adekvantu legitimaciju da se voze besplatno.

Komunalna inspekcija će nastojati da se uvede red u ulicama Hajduk Veljko i naselju Prisjanski put kako se ne bi desilo da se zbog ulične prodaje ugrozi bezbednost učesnika u saobraćaju u dane vašara, kada se očekuje ogromna frekvencija svih učesnika u saobraćaju pa je samim tim i veća verovatnoća da dođe do nezgoda.

Organizator Vašara je JP Komunalac a pokrovitelj Gradska uprava Pirot.

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker