Gradska hronika

Sve spremno za Jagnjijadu u Krupcu

Druga po redu turističko-gastronomska manifestacija “Jagnjijada Krupac 2016.” biće održana 14. i 15. maja 2016. godine u Krupcu. Na ovogodišnjoj Jagnjijadi učestvovaće dvadesetak takmičarskih ekipa i preko 50 izlagača raznih proizvoda iz pirotskog kraja.

jagnjijada_1_1

Po rečima direktora Turističke organizacije Pirot Bratislava Zlatkova, ovogodišnja Jagnjijada, umesto jednog, trajaće dva dana.

-Imaćemo bogat kulturno-umetnički program i brojne aktivnosti. Menjamo i lokaciju održavanja a ideja organizatora je da se Jagnjijada u buduće održava na prostoru pored Nišave, kod fudbalskog terena. Pripremni radovi su u toku, a u planu je da ovaj prostor bude uređen i kao mesto za kampere, ali i buduća plaža na Nišavi. TO Pirot će kao i do sada podržavati svaku manifestaciju koja ima za cilj promociju naših brendova, gde sigurno spada i pirotsko jagnje, ali i svaku drugu manifestaciju koja promoviše i prezentuje grad Pirot kao sportsko-turistički-promotivni centar Srbije-kaže direktor Zlatkov za Pirotske vesti.

Organizatori manifestacije su Mesna zajednica Krupac, Turistička organizacija Pirot, Udruženje građana Vidlič, Udruženje građana “Klok”, a pokrovitelj  je grad Pirot.

jagnjijada_2_1

Manifestacija prvog dana počinje u 7 sati kada se počinje sa sređivanjem štandova, do 13 sati će se pripremati jagnjetina, biće deljena i besplatna jagnjeća čorbica prisutnima, od 11 sati biće održano takmičenje u nadvlačenu konopca, a u podne će manifestacija biti svečano otvorena.

U 14 sati biće proglašeni pobednici za najbolje pečeno jagnje, tradicionalno jelo od jagnjetine i vurnjak, kao i proglašenje jagnjeta za “domazlk”.

Od 14 sati počinje defile i proglašenje najlepše pastirice i pastira.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker