Kultura

Sve sekcije Doma kulture Pirot aktivne – Realizacija programa uz primenu protivepidemijskih mera

Uprkos nepovoljnoj epidemiološkoj situaciji sve sekcije Doma kulture u Pirotu su aktivne i uz maksimalnu primenu mera zaštite od širenja zaraze realizuju svoje programe. Direktor Doma kulture u Pirotu, Miško Ćirić, kaže da su uslovi rada otežani, ali uz veliku ličnu odgovornost, radu po manjim grupama u skoro svim sekcijama aktivnosti nisu obustavljane od početka godine. U skladu sa protivepidemijskim merama realizuju se i koncerti, bioskopske projekcije, a Dom kulture će nastojati da, kao i prošle godine, usvojene programe realizuje tokom godine primereno epidemijskom stanju.

?

Redovan rad sekcija je veoma važan kako se članstvo ne bi osipalo, kaže direktor Ćirić. Veoma je važno sačuvati mlade članove, ali važan je i rad veterana, pa je samim tim uputio poziv svima koji su zainteresovani, a prema svojim sklonostima, da mogu da se učlane u neku od sekcija.

“Radimo u manjim grupama, ali je bitno da održimo kontinuitet i kada sve ovo prestane da normalno radimo. Na svakom od nas je da bude odgovoran prema drugima. Ako neko ima temperaturu nema razloga da izlazi iz kuće, a kamo li da dolazi na probe, ili ako ima neke druge tegobe. To važi i za članove sekcija i sve zaposlene u Domu kulture. Nameravamo da nastavimo sa održavanjem koncerata, imaćemo goste iz Niša, Beograda, Novog Sada, i trudićemo se da tokom leta realizujemo Pirotsko leto, Folklorni festival i druge programe” – izjavio je Ćirić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker