Biseri Stare planine

Sve o Staroj planini – edukativni filmovi profesora geografije Dragana Nikolića pravi vodič kroz prirodne lepote našeg kraja

Profesor geografije iz Pirota Dragan Nikolić, zahvaljujući projektu finansiranom od strane Ministarstva zaštite životne sredine, objavio je ovih dana pet edukativnih filmova o Staroj planini. Na filmovima su obrađeni najlepši predeli Stare planine.

Na filmovima su prikazani neki od najlepših predela Stare planine – klisura i pećina Vladikine ploče, Koprenski vodopad, Kaluđerski vodopad, Zavojsko jezero i vidikovac Kozji kamik.

Reč je o projektu “Istraži, sačuvaj i promoviši životnu sredinu Stare planine i u Pirotskom okrugu”, sufinansiran po javnom konkursu Ministarstva zaštite životne sredine Republike Srbije u okviru podrške projektima civilnog društva u oblasti zaštite životne sredine u 2019. godini.  Autor projekta, filmova i tekstova je Dragan Nikolić, diplomirani geograf a podnosilac prijave je Udruženje prosvetnih radnika LOGOS iz Pirota. Partneri na projektu su  Ekonomska škola Pirot, produkcija “GAZELA” – Pirot, Osnovna škola “8. septembar” – Pirot, Televizija P kanal – Pirot, OŠ “Hristo Botev” – Dimitrovgrad, OŠ”Despot Stefan Lazarević” – Babušnica i OŠ ”Ljupče Španac” – Bela Palanka.

-Hvala sertifikovanom planinarskom vodiču Robertu Iliću, vozačima: Radetu Peroviću i Nebojši Deliću, deci i mladima, učesnicima u teorijskim i terenskim radionicama, kolegama profesorima i prijateljima koji su učestvovali u realizaciji projekta i izradi video materijala, koji će biti svima dostupan, besplatan, a posebno besplatan i dostupan na korišćenje u školama-navodi profesor Nikolić.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker