Lokalna samouprava

Sve ekipe Komunalca na terenu, bačeno 15 tona soli, očekuju se temperature i do minus 19 stepeni

Sve ekipe JP Komunalac su na terenu, kazao je Pirotskim vestima direktor ovog preduzeća Boban Tolić, do sada je na ulice Pirota bačeno preko 15 tona soli, nema većih problema uprkos jakom snegu koji ne prestaje da pada, ali iz Komunalca apeluju na oprez jer nas narednih dana osim još snega, očekuju i izuzetno niske temperature s obzirom da se očekuje da se živa u termometru spusti i do 19 stepeni ispod nule.

-Apelujemo na sve naše sugrađane da budu maksimalno oprezni jer nas očekuje nastavak padavina ali i veoma niske temperature s obzirom da će živa u termometru ići i do 19 stepeni ispod nule. Što se puteva u gradu, trgova, mostova tiče, sve naše ekipe, kompletno ljudstvo, kompletna tehnika su od sinoć na terenu. Bačeno je preko 15 tona soli, a već od 18 sati večeras očekuje nas ponovo “mobilizacija” svih resursa-kazao je direktor Komunalca Boban Tolić.

Osim Komunalca, koji je zadužen za puteve u gradu, puteve ka selima čiste ekipe preduzeća “Srđan Minić”, odnosno Javnog preduzeća za planiranje i izgradnju grada. Putevi s prohodni ali se zahteva maksimalan oprez i obavezno korišćenje pune zimske opreme za automobile, posebno u planinskim krajevima. Kada je reč o kontroli stanja na putevima, o tome se brine gradski Štab za vanredne situacije čiji zamenik komandanta Vidojko Panajotović iz sata u sat prati stanje na terenu kako bi se u što kraćem vremenskom roku očistili putevi ka selima ili rešila neka vanredna situacija, što nije retkost u ovakvim situacijama.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker