Gradska hronika

Svaka žena zaslužuje život bez nasilja – Poruka sa radionica

U okviru kampanje „16 dana aktivnizma protiv nasilja nad ženama“ proteklog vikenda su organizovane radionice za žene iz Krupca i  MZ Nova Mala.  Radionice koje imaju za cilj da podignu svest o značaju prijavljivanja nasilja, vodi direktorka Centra za socijalni rad, Marija Vasić. O ekonomskom nasilju i mogućnostima za prevazilaženje ovog oblika nasilja, koje se pored psihičkog najteže dokazuje, govorila je Suzana Đorđević, direktorka NSZ Filijala Pirot. U radu radionica učestvovalo je preko 50 žena različite starosne dobi.

Kampanja je deo projekta „Tvoje pravo na život bez nasilja“ koji sprovodi Udruženje žena „Lav“ uz podršku Ambasade SAD u Beogradu.  Tokom 16 dana aktivizma biće održano 10 radionica u selima i mesnim zajednicama na teritoriji grada Pirota sa ciljem da što više žena dobije informacije o oblicima nasilja i načinu prijavljivanja bez obzira da li su same žrtve nasilja ili imaju saznanja da neko u njihovom okruženju doživljava fizičko, psihičko, seksualno ili ekonomsko nasilje.

Kampanja „16 dana aktivnizma protiv nasilja nad ženama“  u kojoj učestvuje oko 1700 organizacija sprovodi se u preko 100 zemalja širom sveta.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker