Obrazovanje

Sutra u Beogradu potpisivanje ugovora o prenosu sredstava za nabavku računara za tri pirotske škole

Ministarstvo pravde Republike Srbije sedmu godinu zaredom realizuje Javni konkurs za dodelu sredstava prikupljenih na osnovu odlaganja krivičnog gonjenja. Tim povodom Vlada Srbije donela je Rešenje o raspodeli pola milijarde dinara za realizaciju 186 projekata od javnog interesa u Srbiji. Među dobitnicima sredstava, čiji su projekti podržani, su i tri škole iz Pirota – OŠ “Dušan Radović, Gimnazija i Ekonomska škola. Tim povodom sutra će u Beogradu, u Skupštini Srbije, direktori ovih pirotskih škola potpisati ugovore o dodeli finansijskih sredstava.

Pirotskoj Gimnaziji odobrena su sredstva u iznosu od 830.754 dinara, Ekonomskoj 1.215.360 i OŠ “Dušan Radović 590.400 dinara. Sve škole će novac upotrebiti za nabavku računara i opremanje svojih kabineta.

Direktorka Gimnazije, Ivana Kostadinović, kaže da potpisivanje ugovora o prenosu sredstava dolazi u pravom trenutku za njenu Školu kada treba opremiti poslednju učionicu računarskom tehnikom, s obzirom da su u prethodne dve godine tri učionice kompletno opremljene.

“Mi za dve godine opremamo četvrtu učionicu novim računarima i to je taman za 4 odeljenja IT smera i za dva odeljenja audio vizuelnih umetnosti, jer je i za ovaj smer potrebna savremena računarska oprema. Zbog toga smo veoma radosni što je naš projakat naišao na razumevanje i podršku. Mi smo jednu učionicu u ovih godinu i po dana opremili od sredstava grada Pirota, drugu od sredstava Ministarstva prosvete gde je i Mišelin pomogao, treću učionicu smo opremili od izraelske Ambasade i evo sada na redu je četvrta i veoma se ponosimo time” izjavila je Kostadinovićeva.

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker