Lokalna samouprava

Sutra sednica Skupštine grada – pred odbornicima rebalans i izvršenje budžeta, teme iz poreske i komunalne problematike

O temama koje su juče razmatrali gradski većnici raspravljaće sutra, petak 29. oktobar, odbornici Skupštine grada na sednici koja će, zbog mera predostrožnosti širenja virusa korona, biti održana u sali Doma kulture u Pirotu. Predsednica Skupštine grada Pirota, dr Milena Dimitrijević, kaže da je sednica dobro pripremljena i da očekuje korektnu i konstruktivnu diskusiju o temama koje su na dnevnom redu.

Odbornici će najpre razmatrati Odluku o izmenama i dopunama Odluke o budžetu za 2021. godinu, odnosno rebalans budžeta. Ovo je treći rebalans u ovoj godini.

“Ono što mogu da kažem izvršena je korekcija prihoda i primanja tako da je budžet uvećan za nešto više od 146 miliona dinara. Od ovih sredstava oko 110 miliona su donacije međunarodnih organizacija i transferi ministarstava Republike Srbije. Sredstva su namenska i opredeljena su za različite projekte koji se realizuju. Ostatak novca, oko 40 miliona dinara, su sredstva koja su izdvojena za prenamene budžetskih korisnika i skoro 99 posto zahteva za prenamenu je odobreno. Tu je i novac koji je odobren za dodatno sređivanje putne infrastrukture, sanaciju mosta u Rsovcima i 25 miliona za kupovinu Hotela “Stadion” – rekla je dr Dimitrijević u osvrtu na rebalas.

Odbornici će zatim razmatrati izvršenje budžeta za period od januara do kraja septembra ove godine. Plan prihoda i primanja je realizovan u iznosu od 81,6 posto, a rashodi i izdaci sa 57,5 posto. U strukturi prihoda najveće ostvarenje beleže poreski prihodi, a programska struktura rashoda detaljno je data u materijalu koji su odbornici dobili. Nekoliko vrlo značajnih tema je iz oblasti poreske politike i komunalne problematike, rekla je, predsednica Skupštine grada, dr Milena Dimitrijević.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker