Gradska hronika

Sutra počinje osamnaesti međunarodni Folklorni festival Pirot 2023

Tradicionalni XVIII FOLKLORNI FESTIVAL PIROT 2023 počinje u ponedeljak, 7. avgusta i traje do 10. avgusta. Festival se održava pod pokroviteljstvom grada Pirota. Svoje učešće potvrdili su ansambli iz Bugarske, Gruzije, Kolumbije, Slovačke a domaćin je ansambl Doma kulture Pirot. Svakog dana trajanja festivala održavaće se defile ulicama grada od 19:00 sati. Nakon defilea, svake večeri će se održati koncert na Omladinskom stadionu sa početkom od 20:00 sati.

Festival će svečano otvoriti gradonačelnik Pirota, mr Vladan Vasić, u ponedeljak, 07. avgusta u 20:00 sati na Omladinskom stadionu.

Prvog dana festivala defile počinje sa trga ispred Doma kulture do Keja gde će se učesnici zadržati i ispisati naziv grada domaćina panastavljaju preko ljubavnog mosta do Omladinskog stadionca. Drugog, trećeg i četvrtog dana u  utorak, 08., sredu 09. i četvrtak 10. avgusta, defile kreće od Muzeja Ponišavlja preko Guševice do gradskog trga.

Prema rečima direktora Doma kulture Pirot, Miška Ćirića, ovo je jedan od najvažnijih kulturnih  događaja u gradu  sa preko 140 učesnika iz nekoliko zemalja. „Verujem da će i ove godine folklorni festival izazvati veliko interesovanje. Ova manifestacija dugo traje zato što publika voli ovakve sadržaje” rekao je Ćirić i ljubitelje folklora da u što većem broju dođe uz podsećanje da je ulaz besplatan za sve koncerte.

Na  defileu će učestvovati sve sekcije Doma kulture od najmađih do najstarijih a na koncertu učestvuje prvi izvođački ansabl, koji otvara festival igrama iz Pčinje.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker