Kultura

Sutra počinje 53. Festival “Joakim Vujić”

Festival profesionalnih pozorišta “Joakim Vujić” počinje sutra u Narodnom pozorištu u Pirotu i trajaće do 20. maja. Festival će otvoriti glumci Narodnog pozorišta Pirot predstavom “Ribarske svađe”  u režiji Bojane Lazić.

Pirotska pozorišna publika videće osam najboljih pozorišnih ostvarenja iz Kraljeva, Kragujevca, Šapca, Prištine, Užice, Vranja i grada domaćina. Sve predstave održaše se u terminu od 19:30 časova.

Vladan Vasić je izjavio da Pirot, po kulturnim dešavanjima, odavno nije provincija.


-Želimo da pokažemo i ljudima van Pirota koliko je Pirot odmakao u kulturnim dešavanjima. Pirot ima dobru pozorišnu publiku što pokazuje i podatak da su sve karte rasprodate. I ove godine smo odvojili novac za razvoj ustanova kulture. Ove godine iz gradskog budžeta biće odvojeno milion i sedamsto dinara za festival “Joakim Vujić”, ali tu su i sredstva od prodatih karata kao i pomoć Ministarstva kulture- izjavio je gradonačelnik Vasić.

Sutra, 13. maja u 19:30, Piroćanci će moći da pogledaju predstavu “Ribarske svađe”  Narodnog pozorišta Pirot.

U nedelju, pirotskoj publici predstaviće se Narodno pozorište iz Prištine predstavom “Ujedinjenje ili smrt 1918.”. U ponedeljak Narodno pozorište Užice gostuje predstavom “Kralj Lir”. Nakon toga pred publikom će biti i predstave “Kir Janja” teatra iz Kragujevca; “Revizor za jugoistok” Šabačkog pozorišta; “Ruža, uvela” Narodnog pozorišta “Bora Stanković” iz Vranja i predstava “PLAY Andrić ili ljudi o kojima se ne može mnogo kazati” Kraljevačkog pozorišta.

U subotu, 20. maja, biće prikazana predstava “Nečiste sile” u čast nagrađenih.

Fotografije Andrej Jovanović/Narodno pozorište Pirot

 

video TV Pirot

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker