Lokalna samouprava

Sutra, 20. maja, preliminarni spiskovi za upis u vrtiće

Podnošenje prijava za upis dece u Predškolsku ustanovu “Čika Jova Zmaj” u Pirotu nedavno je završeno, a sutra će biti objavljeni preliminarni spiskovi. Prijavljivanje je bilo jedino moguće elektronskim putem što je donekle bilo otežavajuće i za roditelje, a kasnije i komisiju koja je pregledavala prijave, s obzirom da je bilo slučajeva da su se roditelji više puta prijavljivali, jer nisu blagovremeno dobili potvrdu o uspešnosti prijavljivanja. Kako je izjavila Pirotskim vestima direktorka Predškolske ustanove, Olivera Vukovojac, komisija je detaljno pregledala i analizirala sve prijave uz poštovanje kriterijuma pravilnika o upisu. 

“Selekcija je završena, bilo je mnogo zainteresovanih roditelja za upis dece, odnosno, tačno 718 prijava. Prema našem planu upisa mi možemo da primimo sto dvadesetoro dece za celodnevni boravak, mada smo malo premašili tu brojku. Što se tiče skraćenog boravka tu ćemo imati jednu vaspitnu grupu više u vrtiću “Lane”. Poludnevni boravak, odnosno, za decu pred polazak u školu povećan je broj grupa u seoskim naseljima, samim tim što je u Gnjilanu ispunjen uslov za formiranje vaspitne grupe pri školi”- kaže, direktorka, Vukovojac.

Kako je naglasila spiskovi će biti objavljeni sutra, 20. maja u vrtiću “Lane” na oglasnoj tabli desno od službenog ulaza, kao i na sajtu Ustanove, tako da roditelji ne moraju, zbog epidemiološke situacije, da dolaze u vrtić.

“Na sajtu će biti i sva ostala obaveštenja, kao i na oglasnoj tabli. Obaveštenja se odnose na mogućnost davanja prigovora na preliminarne spiskove. Rok za upućivanje prigovora je 25. maj, a rok za odgovor roditelju je 1. jun. Prigovori se isključivo mogu uputiti preko mejl adrese – [email protected] i mejlom će dobiti i odgovor”- dodala je, direktorka,Vukovojac

Treba reći i to da će i ove godine postojati lista čekanja za celodnevni boravak. Približan je broj zainteresovanih roditelja kao i prošle godine, a tada je upisano više dece nego što je planom predviđeno. S obzirom na raspoložive prostorne i kadrovske kapacitete ove godine plan upisa će se striktno poštovati kaže, direktorka, Vukovojac.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker