Obrazovanje

Sutra, 14. jula, počinje upis u srednje škole

Upis u srednje škole počinje sutra za učenike koji su raspoređeni u prvom upisnom krugu. Neposredno u školama učenici će moći da se upišu sutra i u petak, 14. i 15. jula, dok će preko portala Moja srednja škola upis biti omogućen elektronski od sutra do 20. jula ove godine. Popunjavanje i predaja liste želja za drugi upisni krug elektronskim putem ili neposredno u školi je sutra, 14. jula, dok će dan kasnije, u četvrtak, 15. jula biti objavljen konačan raspored učenika po školama u drugom upisnom krugu.

U Pirotu je situacija takva da jedino u Tehničkoj školi nema slobodnih mesta. U Srednjoj stručnoj školi, za profil Tehničar za polimere ima 9 mesta i jedno mesto u profilu Pedikir – manikir. U Ekonomskoj školi u profilu ekonomski tehničar ima još 8 slobodnih mesta,  finansijsko – računovodstveni tehničar 6 slobodnih mesta, kulinarski tehničar 12 i jedno slobodno mesto za smer turistički tehničar. U Mlekarskoj školi ima najviše slobodnih mesta u svim profilima, a u Gimnaziji su ostala dva mesta u profilu za scensku i audio – vizuelnu umetnost i 12 mesta u bilingvalnom odeljenju prirodno matematičkog smera. Ova mesta mogu da popune samo učenici koji su prethodno polagali ispit za ova specijalizovana odeljenja.

Na nivou Pirotskog okruga ostala su samo 4 neraspoređena učenika koji će biti raspoređeni u drugom upisnom krugu kaže, prosvetni inspektor, Dušan Spasić. On pojašnjava da na pojedinim smerovima neće biti upisan maksimalan broj učenika, jer u tim smerovima su već upisani učenici sa posebnim potrebama, tj. po IOP-u koji automatski smanjuju broj učenika po odeljenju gde su raspoređeni.  

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker